Wpis z mikrobloga

@Budo: Ja tam papieża tu nie obrażam, ani nigdzie zresztą, ale dla mnie to żaden święty czy jakiś autorytet, wmawianie tego ludziom, młodym czy starym to zwykła manipulacja, jeśli wręcz nie oszustwo. Zwykły człowiek, powiedzmy, że z charyzmą. Ale uzdrowiciel? Święty?
  • Odpowiedz
Reakcja na to, co naszemu pokoleniu wciskano w szkole- dni papieskie, msze papieskie, portrety papieża na korytarzu, wiersze papieża, konkursy o papieżu... przegięli, to się musiało tak skończyć ¯(ツ)

@to_juz_przesada: nikt akcji szkalowania papieża nie podsumował jeszcze tak dosadnie :) ja bym tam jeszcze wspomniała o śpiewaniu "Barki" na apelach xD
  • Odpowiedz
Ja tam papieża tu nie obrażam, ani nigdzie zresztą, ale dla mnie to żaden święty czy jakiś autorytet, wmawianie tego ludziom, młodym czy starym to zwykła manipulacja, jeśli wręcz nie oszustwo. Zwykły człowiek, powiedzmy, że z charyzmą. Ale uzdrowiciel? Święty?

@xandra: ale to nie on manipuluje, czy oszukuje, więc czemu jego wyśmiewać?
  • Odpowiedz
@xandra: tak się składa że to był ten okres kiedy świętojebliwy PiS po raz pierwszy był u władzy i były oczywiste naciski na samorządy by z papaja zrobić mahometa. Samorządy naciskały na dyrektorów szkół, media prawicowe podłapywały temat i każda okładka gazety miesiącami miała główkę papieża gdzieś w rogu. A już szału stulejek kaczyński dostali jak Razinger został wybrany na kolejnego papaja. CO KURRRŁA POKAŻTA TERAZ JAKI PAPAJ NASZ BYŁ
  • Odpowiedz
  • 0
@Shodan56 dobrze że ty jesteś tak nie ważny że znaleźli by Cię dopiero ludzie z elektrowni w piwnicy przy odcinaniu prądu przy zaległych rachunkach ( )
  • Odpowiedz
Reakcja na to, co naszemu pokoleniu wciskano w szkole- dni papieskie, msze papieskie, portrety papieża na korytarzu, wiersze papieża, konkursy o papieżu..

@to_juz_przesada: Co w tym złego? Był wielkim człowiekiem
  • Odpowiedz
Jeśli ci wmawiają, że uzdrawiał chorych, czego "świadectwo dało wielu wiernych" to zastanawiasz się, czy żyjesz jeszcze w XXI w czy nadal w średniowieczu.

@xandra: A co sie zmieniło w 21 wieku? Wiesz co znaczy wiara? I czy w 21 wieku odkryto już skąd sie wzieły te wszystkie uzdrowienia, w ktore sami lekarze nie dawali szans?
  • Odpowiedz
@Magadanka: tak po prostu, żeby w-----ć Polaków i równocześnie, sprawić aby ludzie myśleli że to wina wykopu, to był czysty troll a nie jakieś p--------o o odwecie w skutek przesyceniu papieża Polaka przez szkoły-media

• Odpowiedz