Aktywne Wpisy

sikpi +155
Kupiłem 21-letniego gruza marki premium z 3.0 v6 w automacie i przebiegiem 250 tys. km
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: 1000018718
Pobierz
bArrek +71
Karambol na s19 w którym brało udział 18 samochodów spowodowany był przez baranów wyznających zasadę "wolno=bezpiecznie" i jadących 40kmh lewym pasem bo przecież prawy pas ich parzy a więcej niż 40kmh jechać to kto widział. Miernoty drogowe poraz kolejny stwarzają gigantyczne zagrożenie na drodze a w mediach jakoś o tym cisza

oglądam 2 tutoriale, przeczytałem cały rozdział i dalej nie wiem po co są te interfejsy. Wiem że interfejs mówi co metoda może robić ale nie mówi w jaki sposób, interfejs może być dzierżony (xD) przez kilka różnych klas. Na co to komu?
Jednym z paradygmatow prog. obiektowego jest abstrakcja...
Interfejs ja zapewnia, wtedy komponenty(klasy/obiekty) sa mniej luzno ze soba powiazane...
@borrow: czy to jest, przepraszam, cytat z jakiejś polskojęzycznej książki? :D W sumie po 'odśmiecaczu nieużytków' nic mnie nie zaskoczy.
jeżeli jako argument jest interfejs, to metoda może przyjąć jakąkolwiek klasę która implementuje ten interfejs
realnym więc powodem istnienia interfejsów jest to by oznaczyć klasy które mogą być użyte zamiennie jako argument jakiejś metody