Wpis z mikrobloga

@MrGordon: nadal nie widzę sensu. Kanary już brzmią sto razy lepiej a cenowo to samo. Odkąd nie muszę jeździć z rodzicami nad ten syf nad polskim morzem, nie byłem ani razu tam.
  • Odpowiedz
Ja się zgadzam, że na Kanarach jest fajniej niż nad Bałtykiem. Nigdy co prawda nie byłem akurat na Kanarach, ale byłem w innych miejscach. Ale argument, że to taka sama cena jest nieprawdziwy. Jeśli wybierzesz najtańszą opcję na Kanarach (jak najtańszy nocleg, tanie żarcie) i tak samo zrobisz nad Bałtykiem to pobyt może i będzie podobny, ale samolot, dotarcie na/z lotnisk cenę podbije. A jak się weźmie w miarę ok apartament plus
  • Odpowiedz
@pwone: Byłem na Kanarach na początku Marca.
Koszt na osobę:
- loty 500 (kupione na początku roku)
- nocleg 400 (AirBnB, na południu wyspy w 4 osoby)
- samochód 100 wynajem + 50 paliwo
- jedzenie, bilety wstępu, ubezpieczenie -
  • Odpowiedz
@KendziorSC: Ostatni raz nad polskim morzem byłem 1,5 roku temu (sierpień 2016). (częściowo mogłem zapomnieć co i jak, ale ogólnie pamięć mam dobrą):

4 dni koszty na osobę:
- pociąg: 150zł w dwie strony z Poznania (tam: warunki tragiczne, stanie w przejściu upchany jak sardynki; powrót ok)
- nocleg: znaleziony na miejscu bez wcześniejszej rezerwacji, ok. 1,5km od plaży, ale bardzo fajna i spokojna okolica (co mi akurat odpowiada) 40 zł od osoby
  • Odpowiedz
@KendziorSC byłem pod koniec sierpnia z dziewczyną, 500zl za tydzień pobytu w ładnym mieszkaniu w nowym bloku z miejscem na parkingu podziemnym, żadne meliny na kempingu, dojazd 300zl w obie strony z Wrocławia, no i na miejscu rozrzucalem hajs jak popadło. Nie chciałem tam jechać, wolałem do Chorwacji nawet na ten tydzień bo Bałtyk mnie brzydzi, ale oczywiście się uparła że tam jedziemy i aż takiej tragedii nie było, jedynie woda
  • Odpowiedz
@pwone moim zdaniem Kanary sa tansze niz Baltyk. Jesli nad Baltykiem chcialbys sobie wynajac 60 metrowy domek z widokiem na wode to zaplacilbys za dobe z 600 stowek. A wezmy takie Barcelo Beach na Fuercie gdzie masz domki z widokiem na Ocean i za 2 osoby zaplacisz 90euro za dobe i jeszcze Ci sniadanie i obiadokolacje dadza. Takze jesli porownujemy podobny standard to Kanary sa znacznie tansze. Baltyk wyjdzie taniej przy
  • Odpowiedz
@pwone: @SuchyArbuz: @borjaki: Wersja 900 na tydzień/os to jak by nie patrzeć - połowa taniej :D Ale poza tym wychodzi raczej podobnie. Kanary (a w moim przypadku Teneryfa) wygrała tym, że 30 minut od oceanu byłem na 2000m i widziałem ośnieżony szczyt na prawie 4tys m. A w drodze masz wrażenie, że przejeżdzasz przez wszystkie strefy klimatyczne ziemi. No i w tym czasie zwiedziłem prawie 10
  • Odpowiedz