@wanghoi: Tak całkiem szczerze to nad Bałtykiem zimą jest zajebiście, jak pojedziesz na jakieś SPA. Od 4 lat zawsze w lutym jadę na kilka dni jak smog we Wrocławiu osiąga apogeum.
@MrGordon: nadal nie widzę sensu. Kanary już brzmią sto razy lepiej a cenowo to samo. Odkąd nie muszę jeździć z rodzicami nad ten syf nad polskim morzem, nie byłem ani razu tam.
Ja się zgadzam, że na Kanarach jest fajniej niż nad Bałtykiem. Nigdy co prawda nie byłem akurat na Kanarach, ale byłem w innych miejscach. Ale argument, że to taka sama cena jest nieprawdziwy. Jeśli wybierzesz najtańszą opcję na Kanarach (jak najtańszy nocleg, tanie żarcie) i tak samo zrobisz nad Bałtykiem to pobyt może i będzie podobny, ale samolot, dotarcie na/z lotnisk cenę podbije. A jak się weźmie w miarę ok apartament plus
@pwone: Byłem na Kanarach na początku Marca. Koszt na osobę: - loty 500 (kupione na początku roku) - nocleg 400 (AirBnB, na południu wyspy w 4 osoby) - samochód 100 wynajem + 50 paliwo - jedzenie, bilety wstępu, ubezpieczenie -
@KendziorSC: Ostatni raz nad polskim morzem byłem 1,5 roku temu (sierpień 2016). (częściowo mogłem zapomnieć co i jak, ale ogólnie pamięć mam dobrą):
4 dni koszty na osobę: - pociąg: 150zł w dwie strony z Poznania (tam: warunki tragiczne, stanie w przejściu upchany jak sardynki; powrót ok) - nocleg: znaleziony na miejscu bez wcześniejszej rezerwacji, ok. 1,5km od plaży, ale bardzo fajna i spokojna okolica (co mi akurat odpowiada) 40 zł od osoby
@KendziorSC byłem pod koniec sierpnia z dziewczyną, 500zl za tydzień pobytu w ładnym mieszkaniu w nowym bloku z miejscem na parkingu podziemnym, żadne meliny na kempingu, dojazd 300zl w obie strony z Wrocławia, no i na miejscu rozrzucalem hajs jak popadło. Nie chciałem tam jechać, wolałem do Chorwacji nawet na ten tydzień bo Bałtyk mnie brzydzi, ale oczywiście się uparła że tam jedziemy i aż takiej tragedii nie było, jedynie woda
@pwone moim zdaniem Kanary sa tansze niz Baltyk. Jesli nad Baltykiem chcialbys sobie wynajac 60 metrowy domek z widokiem na wode to zaplacilbys za dobe z 600 stowek. A wezmy takie Barcelo Beach na Fuercie gdzie masz domki z widokiem na Ocean i za 2 osoby zaplacisz 90euro za dobe i jeszcze Ci sniadanie i obiadokolacje dadza. Takze jesli porownujemy podobny standard to Kanary sa znacznie tansze. Baltyk wyjdzie taniej przy
@pwone: @SuchyArbuz: @borjaki: Wersja 900 na tydzień/os to jak by nie patrzeć - połowa taniej :D Ale poza tym wychodzi raczej podobnie. Kanary (a w moim przypadku Teneryfa) wygrała tym, że 30 minut od oceanu byłem na 2000m i widziałem ośnieżony szczyt na prawie 4tys m. A w drodze masz wrażenie, że przejeżdzasz przez wszystkie strefy klimatyczne ziemi. No i w tym czasie zwiedziłem prawie 10
źródło: comment_pFm7ONyY10907eUOA9IwIbise7pNBLCU.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Koszt na osobę:
- loty 500 (kupione na początku roku)
- nocleg 400 (AirBnB, na południu wyspy w 4 osoby)
- samochód 100 wynajem + 50 paliwo
- jedzenie, bilety wstępu, ubezpieczenie -
4 dni koszty na osobę:
- pociąg: 150zł w dwie strony z Poznania (tam: warunki tragiczne, stanie w przejściu upchany jak sardynki; powrót ok)
- nocleg: znaleziony na miejscu bez wcześniejszej rezerwacji, ok. 1,5km od plaży, ale bardzo fajna i spokojna okolica (co mi akurat odpowiada) 40 zł od osoby
Komentarz usunięty przez autora