Wpis z mikrobloga

@Gensek: wręcz przeciwnie( ͡° ͜ʖ ͡°) Mimo,że nie pałam miłością do mateczki Rassiji to nawet sam myśle,że za bardzo jest tam tępiony punkt widzenia nawet w minimalnym stopniu przychylny Rosji:s

Ciekawostka:
Jeżeli chodzi o rozkład poprarcia dla orientacji geopolitycznej grupowiczów to w ostatniej ankiecie stosunek głosów wynosi 2:1 opcja Euroatlantycka(USA,UK) : opcja kontynentalna(Niemcy,Francja etc)
Rosja to pewnie promil.
  • Odpowiedz
@rzbiquwt:
POMIMO znajdowania się w niej takich osób jak Sykulski, Jurasz czy Pyffel - czyli że znajdowanie się w tej grupie tych osób powinno wskazywać na to, iż jest to wartościowe miejsce a nie ruska propagandówka.

Co do Pana Sykulskiego, to przez bardzo długi czas miałem o nim bardzo dobrą opinię, dopiero jakoś w ostatnich miesiącach pojawiają się takie trochę dziwne rzeczy jak udzielanie się na tej grupie, którą podałem
  • Odpowiedz
@epimonos: A czy ja gdzieś napisałem, że o czymś to świadczy?
Napisałem, że jest to dla mnie trochę dziwne/niezrozumiałe, że pan Sykulski nie udziela się na tej grupie gdzie jest ponad 20k użytkowników. Z jego działalności wynika, iż chce zwiększać świadomość społeczeństwa w kwestiach geopolityki, więc nie rozumiem dlaczego nie robi tego w miejscu, gdzie jest tak duża liczba osób, która w mniejszym bądź większym stopniu zainteresowała się tematyką geopolityki.
  • Odpowiedz
@Traderrr: Z tego co ja widziałem, to dr Sykulski udziela się na trzech grupach na FB: Geopolityka, Geopolityka i Geostrategia i Geopolityka Pro. Poza tym co znaczy, że się udziela? Jako pracownik naukowy i tak ma pewnie sporo obowiązków zawodowych, a to że w czasie wolnym prowadzi kanał na YT, udostępnia swoje publikacje i prowadzi portal to tylko chwała mu za to. Niewielu nauczycieli akademickich w takim stopniu popularyzuje naukę
  • Odpowiedz
@Traderrr: Jak najbardziej zrozumiałe że nie udziela się na grupie 20k tylko na tej która ma 2k, bo ta druga jest oficjalną grupą Polskiego Towarzystwa Geopolitycznego, którego Sykulski jest założycielem i honorowym prezesem. Poza tym co to za szukanie dziury w całym?
  • Odpowiedz