Wpis z mikrobloga

@fegwegw: Czemu? Próbowałem się kiedyś uczyć C++ po angielsku i 99% tekstu rozumiałem, a tych pojedyńczych słówek których nie rozumiałem wklepywałem w tłumacz i tłumaczyłem sobie, ale jednak wolałbym po polsku, żeby mieć 100% pewności, że wszystko zrozumiem.
  • Odpowiedz
@nerfipro174: dlatego, że 99% materiałów jest dostępnych jedynie w języku angielskim. Na jakikolwiek problem natrafisz, będziesz musiał przebrnąć przez angielską nomenklaturę, aby znależć jego rozwiązanie. Nawet chcąc zapytać o rozwiązanie, będziesz musiał użyć angielskiego, żeby pytanie w ogóle miało sens. Słowem, możesz uczyć się po polsku, ale to jest proszenie się o problemy w przyszłości.
  • Odpowiedz
  • 0
@nerfipro174 na udemy widzialem kilka polskich kursow, jeszcze chyba jest promocja i da sie za 40zl wyrwac.

ale to prawda, pierwszy jezyk do programowania jaki musisz ogarnac to angielski ;)
  • Odpowiedz
@fegwegw: Tak jak już mówiłem, jeśli chodzi o komunikację do z angielskim nie mam problemów, dogadać się bez problemu się dogadam. Tylko tych kilku "zawodowych" słówek mi brakuje. Ale jeśli jest tak jak mówisz, to możesz podesłać jakiś kurs po angielsku. Może dam rade ^^
  • Odpowiedz
@nerfipro174: Programowanie to taka działka, w której nigdy nie masz 100% pewności (w sensie, że nie masz na temat czegokolwiek żadnych, jakichkolwiek wątpliwości), że coś rozumiesz po przeczytaniu jakiejś teorii. Pewność tę zdobywa się z praktyką po wielu latach, chociaż i tak żaden szanujący się developer nigdy nie przyzna, że rozumie programowanie w 100%, bo to po prostu niemożliwe. Jeśli zaś rzeczywiście będzie ci się wydawało, że już masz to
  • Odpowiedz