@Michuy: Trochę za mało powiedziałem. Używam pycharma i jest na kompie tylko jeden użytkownik. Już robiłem wcześniej sobie projekcik i stworzył się bez problemu. Ponadto projekt tawiam z venvem.
@IsambardKingdomBrunel: wiadomo żeby wykorzystywać to co daje ide, choć ono ci mało pomoże gdy będziesz musiał coś zdebugować na serwerze i będziesz miał tam tylko vima i konsole ;) więc dobre praktyki i nawyki też się liczą.
@IsambardKingdomBrunel: zdebugować. Np. spróbować uruchomić to z konsoli. Serio - to nie jest czepianie się dla zasady "bo konsola lepsza", ale skoro chcesz znaleźć rozwiązanie - spróbuj najpierw dojść do końca innym sposobem, aby wykluczyć problem IDE
@IsambardKingdomBrunel: obstawiam spację w "Django projects". Zrób katalog bez spacji i sprawdź wtedy. Jak zadziała to polecam zgłosić bug do JetBrains ;)
#naukaprogramowania
#pomocy
#kiciochpyta
Mam problem. Tworzę nowy projekt w django i wyskakuje mi to:
Error creating Django application: Error on python side. Exit code: 2, err: /home/XXX/Django projects/Shoplist/bin/python: can't open file 'manage.py': [Errno 2] No such file or directory
out:
Nie rozumiem bo przecież właśnie tworzę tę ścieżkę. Nie miałem tego do tej pory.
Komentarz usunięty przez autora
django-admin startproject??EDIT:
Ale widzę, że już do tego doszedłeś