Aktywne Wpisy
Sayuri90 +13
Ogłaszam #konkurs na nazwę firmy. Ma to być jednowyrazowa nazwa, słowa które mogą pomóc to: declaration, declare, processing, procedure. Nazwa ma nie istnieć w google np EXAMPLO. Dla autora najlepszej nazwy 50zl na pyszne.pl
AlienFromWenus +17
Różowa: interesuje się historią i fizyką, gra w gry, dużo czyta o samolotach i czołgach, zna się na remontach, jej hobby to offroad i wspinaczka górska, w wolnym czasie ogląda filmy naukowe lub czyta książki, lubi piwo i surowe mięso
Niebieski: "łeee na co mi taki babochłop, kobieta powinna być kobieca a nie taki chłop z cyckami"
Różowa: kocha makijaż i paznokcie, w wolnym czasie ogląda komedie romantyczne, przewija tiktoka, czyta tylko
Niebieski: "łeee na co mi taki babochłop, kobieta powinna być kobieca a nie taki chłop z cyckami"
Różowa: kocha makijaż i paznokcie, w wolnym czasie ogląda komedie romantyczne, przewija tiktoka, czyta tylko
Z tego co wiem, prawo nie powinno się kierować emocjami. Dlaczego dziecko ma ponosić karę za zło swojego ojca?
Nie mówcie mi że płód to nie człowiek, bo co czyni człowieka człowiekiem? Ateizm nie nadaje człowiekowi żadnej godności, dlatego w jego świetle "nie zabijaj" jest tylko grzecznością.
Dlaczego niewinne dziecko ma ponosić 100 kroć surowszą kare niż winny ojciec?
Z całym szacunkiem, ale nie rozumiem babskich, histerycznych uczuć. Prawo nie może się na nich opierać.
#przemyslenia #filozofia #prawo #aborcja #bialyprotest
Komentarz usunięty przez autora
@neilran: Tak. To gwałciciel jest wszystkiemu winien i do niego kieruj wszelkie pytania.
Nie zrzucaj – jak to teraz robisz – winy na zgwałconą.
Ale te emocje, ból i tą osobe szanuje i jej współczuje. Zasługuje na wsparcie ludzi, rodziny, a także w obecnym ustroju gospodarczym - państwa.
Po drugie nie muszą poświęcać pieniędzy, czasu i energii - wtedy zabiera im się dziecko.
@neilran: Cytowałem. Zlikwiduj gwałty, problem się rozwiąże.
Przecież to oczywiste.
;>
Najpierw rozpraw się z winą gwałciciela.
Gdy to uczynisz, będzie można pójść dalej.
Temu można jakoś zapobiegać, ale zlikwidować w humanitarny sposób sie raczej nie da.
@neilran: Tak. To jest przyczyna zła. Więc zacznij od tego, gdy to rozwiążesz, to zajmiemy się skutkami gwałtów, które w całości obciążają gwałciciela, na co gwałciciel się godzi od samego początku.