Aktywne Wpisy

frugASS +24
Się jara #pozar
źródło: temp_file7455365492381944842
Pobierz
korell +26
Mam 28 lat i od dłuższego czasu myślę o przebranżowieniu się do jakiegoś normalnego zawodu, mam już dość pracy z patusami. Od dziecka interesuje się komputerami, instalowałem gry z crackiem, zawsze lubiłem kombinować, pomagałem wszystkim ciotkom z komputerem. Gdy było trzeba to konfigurowałem routery, a w liceum wymiatałem z excela, później studia i praca w kołchozie. Oczywiście znam dobrze angielski i mam A2 z niemieckiego, od czego zacząć naukę, żeby znaleźć jakąś

kurłaa, się ruchała to teraz ma, szmata!
Nie każdy ma stabilne zaplecze finansowe żeby dostać tabletkę po. P----------y to mały wydatek ale też skuteczność nie jest pewna. Tabletki za to potrafią sporo pieniędzy z człowieka wyciągnąć co miesiąc. Po co to wszystko? Jeśli ktoś jest pewien, że nie chce w swoim życiu dziecka, szczególnie kobieta, to czemu zamiast faszerować się hormonami aż do menopauzy nie może po prostu wykonać zabiegu i mieć nie tylko
@Koritsu: ale z drugiej strony przy prawidłowym zastosowaniu ktorejs z metod szansa jest naprawdę mała.
Niestety , ale większość tych "wpadek" to nieprawidłowo stosowana antykoncepcja lub wręcz jej brak, połączone z brakiem myślenia i wiedzy o cyklu miesiaczkowym i mechanizmie zapłodnienia.
Inaczej ludzie by się nie musieli czasem latami starac, gdyby to było tak, że trzast-prast i
Oczywiście nie każdej z nas musza pasowac codzienne obserwacje i okresy wstrzemięźliwości.
Natomiast co do drugiego pytania - ja nikomu niczego nie zabraniam, wiec Ci nie odpowiem.
Wow, Amerykę odkryłeś...
W sumie dopiero dopiero w ciazy zrozumialam jakim koszmarem musi byc wiadomosc o chorobie nienarodzonego dziecka, a gdy to choroba letalna, torturami jest zmuszanie kobiety do donoszenia ciazy.
Znam dziewczyne, ktora kilka lat starala sie o ciaze. Na przesiewowych wyszla jakas upiorna wada, cos w stylu Edwardsa albo
@Koritsu: jest jeszcze contraception implant, w UK implikowany na koszt ichniejszego NFZ, gdzie wstrzykują Ci go raz i masz spokój i psychiczny i finansowy na co najmniej 2 lata.