Aktywne Wpisy

mrsopelek +658
Widły w plecach to ja czuję po zobaczeniu tej ceny #pizza
źródło: obraz_2025-07-11_151123521
Pobierz
Salido +215
Minął 14. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
58 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
59 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
58 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
59 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-38
Pobierz

Z tym, że rozsądny człowiek potrafi uwzględnić ryzyko i w przypadku, kiedy nie jest w stanie pogodzić się z ewentualnymi skutkami danego działania, go nie podejmować. To nie ja nie chcę brać odpowiedzialności, a ludzie którzy myślą sobie "Jeśli antykoncepcja zawiedzie, to zawsze zostaje aborcja".
Kto Ci dał prawo decydować o tym co jest słuszne dla mnie?
@wesoly_urolog: Też bym przerwała w wypadku letalnej wady płodu lub upośledzenia umysłowego lub
Zaczęłaś od wpadki (i tego właściwie dotyczyła na początku nasza dyskusji), przeszłaś do "poczucia odrzucenia" (zaprawdę, nic gorszego człowieka nie może spotkać), "biedy" (po prostu świetny powód do aborcji), "domu dziecka" (tak, na pewno lepiej nie żyć), by zakończyć warzywem i
@Koritsu: W przypadku rezygnacji z praw rodzicielskich nad dzieckiem tuż po urodzeniu ono nigdy nie zobaczy domu
Nikt mi nie dał prawa i dlatego nie wtrącam się w sprawy, które mnie nie dotyczą.
Bardzo mi przykro, ale jest to jedynie argument anegdotyczny. Poza twoim wypadkiem istnieje masa ludzi, którzy też startowali z nieciekawej sytuacji i raczej nie
Tak, uważam moją biologiczną matkę która zrezygnowała bo widać wiedziała że nie da rady/ne chciała za milion razy bardziej dojrzałą i odpowiedzialną niż ktokolwiek kto zdecydował się wychować dzieci z wpadki sprawiając że zarówno on sam jak i one są nieszczęśliwe. :<
Komentarz usunięty przez autora
@Oskarek89: Tak, bo aborcji dokonują osoby które nie mają z tym nic wspólnego xD