Wpis z mikrobloga

Czemu jestem p---a i nie umiem podjąć decyzji a jak już podejmę to myślę że tamta opcja była lepsza #zalesie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chmielciu: bo sama nie jesteś przekonana o jakości swojego wyboru, jeśli człowiek nie jest sumienny i przed samym sobą nie potrafi empirycznie utrwalić się w słuszności dokonanego wyboru, to jest on z reguły złym.
  • Odpowiedz
@Chmielciu: nad tym, czy wybór jest dobry czy zły, zastanawiaj się na długo przed jego podjęciem. Inaczej narażasz się na śmieszność i brak traktowania poważnie.
  • Odpowiedz
@Gio: chodzi tu o wybór pracy. Miałam naprawdę mało czasu na podjęcie decyzji. Nawet jestem zadowolona, ale tyle ludzi mi mówi różnych rzeczy, jeden to, drugi tamto
  • Odpowiedz
@Chmielciu: Bo uważasz, że zawsze jest o wiele bardziej atrakcyjne rozwiązanie, które powinnaś wybrać i rozpamiętujesz każdą ze swoich decyzji, a nie powinnaś wątpić w swój osą. Kolega @Gio ma poniekąd rację, ale z tym 'byciem złym' się nie zgadzam, choć z pierwszą częścią zdania i owszem.
Musisz nauczyć się, że każdy z Twoich wyborów jest tym właściwym, a nawet jeśli nie to prowadzi Cię ku nowemu i nie
  • Odpowiedz
@Chmielciu: wybacz jeśli brzmiałem oschle, nie miałem takiego zamiaru, chciałem jedynie „tatusiowo” dać do zrozumienia, że jesteś dużą dziewczynką i nie ma co się mazać rozpamiętując potencjalne inne decyzje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Decyzje z definicji nie są złe bądź dobre, prowadzą po prostu do innych konsekwencji, i koniec końców dzięki temu urośniesz jako człowiek, bogatszy o doświadczenia i intuicję w przyszłości, także nie martw się,
  • Odpowiedz