Aktywne Wpisy

WielkiNos +132
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Mam dość tego kraju z dykty. Zmiast po prostu znieść podatek belki, zwyczajnie. Po prostu zlikwidować, albo obniżyć.
To wymyślili jakieś OKI, tak pokrętne i poyebane, że już bardziej się nie dało. Skoro i tak te pieniądze z podatków marnują się i są defraudowane to po co w ogóle je płacić?
I jeszcze oczywiście ociągają się z tym. W przyszłym roku będę musiał zapłacić ponad 20 k belki i będzie wtedy pewnie
To wymyślili jakieś OKI, tak pokrętne i poyebane, że już bardziej się nie dało. Skoro i tak te pieniądze z podatków marnują się i są defraudowane to po co w ogóle je płacić?
I jeszcze oczywiście ociągają się z tym. W przyszłym roku będę musiał zapłacić ponad 20 k belki i będzie wtedy pewnie

1. Fakt - kiedyś papieże rozkazywali nawracać siłą. Od tego czasu dużo się zmieniło, a do dziś nieraz władze kościelne za to przepraszają. Kościół ciągle ewoluuje
2. Znam przynajmniej 13 księży (jeszcze kilku imion zapomniałem), którzy byli na misjach, czy to na Syberii, czy w Afrykańskich państwach. Tam gdzie ich przyjęli, zostawali i nawracali. A jak nie mogli zostać, to pomagali jak mogli i szli dalej, bez nawracania. Oczywiście mogą to
co do religii naturalnych i innych politeizmów to nawracanie nie ma sensu, mówiąc z perspektywy np. rodzimowierstwa: ja mam swoich bogów np. Perun, Weles, Mokosz (analogia do Matki Ziemi) a Ty masz swojego boga Jahwe, nic mi do tego
chodzi o to że istnienie innych bogów nie
Przynależność do jakiejkolwiek grupy daje ci jakieś profity, ale nie licz na to, że np. nie będąc w grupie AA dostaniesz żeton "10 lat w trzeźwości".
Jak napisałem wcześniej, są księża, którzy jakoś pomagają napotkanym ludziom. Ale nie mogą ciągle pomagać tym, którzy nie chcą przyjąć tej religii, a to jest główny cel misji katolickiej.
źródło: comment_jpfae5yXw0sZVomwSWZdHvVmf789I4e6.jpg
Pobierz