Wpis z mikrobloga

W końcu doczekałam się mojego własnego komputera. Przez ostatnie 2 lata dzieliłam z moim #niebieskipasek najpierw laptopa (który w międzyczasie umierał), a potem jego komputer. Jaram się jak dziecko, bo w końcu będę miała swoje miejsce do pracy i grania, a do tego będzie mi świecić (!).
Mircy, takiego oto zestawu się na początek dorobiłam. Póki co bez karty graficznej z wiadomych powodów.
#komputery #pcmasterrace
blindromance - W końcu doczekałam się mojego własnego komputera. Przez ostatnie 2 lat...

źródło: comment_KTM5L4pe4ssN4Yrplfa79MF71p72Iqj8.jpg

Pobierz
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blindromance: Już pomijam ssd, bo to wszyscy wytknęli, ja bym adata nawet na cache nie używał xD

Klawiatura Razer Ornata Chroma 370zł
Mysz Razer Mamba 340zł
Podkładka Razer Firefly Cloth 250zł
dvd ASUS
  • Odpowiedz
@Czarny_Klakier: Tylko samsung ( ͡ ͜ʖ ͡)

Tak, wiem, że dla ssd-ków jest w praktyce taka reguła, że im większy dysk tym jest szybszy, ale produkty od adata i tak ledwo smyrają po piętach konkurencję. W benchmarkach jest ok, ale przy standardowych taskach wypadają tragicznie.
  • Odpowiedz
Uwielbiam te dyskusje na temat pc. Ktoś się chwali że kupił i zaraz się zlatuje banda "zasilacz z czarnej listy". Procek inny bo lepszy przelicznik cena wydajność, tamta grafa ma lepsze chłodzenie, dlaczego tak wolny ram, dysk se lepszy byś kupił, a dlaczego bez ledow, dlaczego z ledami itd. co nie kupisz to źle. xD @blindromance: życzę wysokich fpsow w wiedźminie!
  • Odpowiedz
@blindromance: Uuuu, dysk 128G, widzę ktoś tu lubi mieć kontrolę nad gigabajtami.
Tak się składa, ze sam połasiłem się na 128, tylko to był 2013 i taki SSD kosztował koło 450PLN.
Odwalając 12G na overprovisioning żeby tak małego dysku nie zajeździć, zostaje się lekko ponad setka GB.
Choćby skały srały, nie upchasz tam systemu i programów, bo o grach nie wspominam.
Sam visual studio potrafi „wdupić” wiele gigabajtów, pagefile też z 8-12, do tego
  • Odpowiedz
@blindromance: nie znam się ale czy naprawdę wydałaś 1000pln na myszkę, klawiaturę i podkładkę? Co do SSD to będzie za mały, faktyczna pojemność to 112GB chyba, a od tego 10% musisz odjąć jeszcze na over provisioning. Zostanie 100GB. Mój systemowy ma 275 GB, zostaje ledwo 10-15 GB na nim, a trzymam tylko kilka programów, do tego mam jeszcze 120GB Samsunga bo akurat był na promocji... HDD w ogóle do kompa
  • Odpowiedz