Wpis z mikrobloga

Wiwat PiS

Wiwat ,,Solidarność"

Wiwat Polacy

Dziś po raz pierwszy od ponad 28 lat nastał ten dzień, ten dzień
Pierwsza zwykła niedziela wolna od handlu. Na którą tak czekali polscy obywatele.

Nadszedł początek końca, wyzysku, patologii, niewoli uciemiężonych, nieszanowanych pracowników marketów.
Którzy kosztem zdrowia, szczęścia i rodziny musieli w tym świętym dniu pracować na rzecz niemieckiego, portugalskiego pana. Nie mogli iść pójść do kościoła, zjeść niedzielnego obiadu w rodzinnym gronie, spotkać się ze znajomymi i przyjaciółmi.

Na szczęście dzięki ,,Solidarności" i naszej rządzącej partii, nadszedł kres ich cierpienia, w tym dniu po ciężkim tygodniu u wyzyskiwacza mogą odetchnąć, pójść do kościoła, dać na tace, przygotować obiad i razem z członkami rodziny obejrzeć ,,Familiadę" lub wyjść na spacer, cieszyć się dniem wolnym od handlu. Nadszedł czas dla Rodziny, Boga i przyjaciół.

Ten dzień to koniec pielgrzymek zaczadzonych konsumpcjonizmem Polaków w świątyniach handlu, obdartych z sumienia i godności dla pracownika handlu. Ten dzień pójdźmy za to do świątyni pana czyli Kościoła, jak na prawdziwych Polaków przystało. Cieszmy się tym dniem, bo po godzinie po północny nastanie nowy dzień i świątynie konsumpcji rozpoczną proces wyzysku i niewoli swoich pracowników.

Jednak to dopiero pierwszy mały krok, trzeba myśleć o innych jak: pracownikach kin, restauracji, stacji paliw, TV, Radia, służb miejskich, szpitali, Wodociągów, Elektrowni itp. Niech to będzie wolna niedziela dla wszystkich.

Każdy ma prawo do wolnej niedzieli i wypoczynku w tym dniu

#polityka #pasta #zakazhandlu #markety #neuropa #4konserwy #socjalizm #rakcontent
Pobierz
źródło: comment_zF1EpuFG7D1KYviwCmJkyZ9waPQIzo8d.jpg
  • 47
@Lukardio: u mnie na osiedlu normalnie monopolowy czynny od 8 do 20, zawsze w niedziele sprzedawała tam tylko właścicielka, inne sklepy typu abc, czy żabka pozamykane, czyli więcej dla niej, na tej ustawie najbardziej tracą sklepy w stylu ikea, czy tam mediamarkt, bo ludzie pracują w tygodniu, w niedziele mając czas, pojechali by sobie może zobaczyć na nowe meble czy tam pralkę, ale nie - ustawodawca zabronił
@Lukardio: Właśnie tak wstałem rano, patrzę a tu smogu nie ma, piękna pogoda, jakoś tak lepiej mi się żyje, patrzę na konto a tam trzy razy tyle pieniędzy, myślę co to się stało, a to po prostu pierwsza niedziela z wyczekiwanym zakazem handlu i od razu wszystkie problemy zniknęły!
@Hank__Moody: Ale ustrój państwa określa konstytucja, a w tej jasno widnieje że Polska jest państwem świeckim. Tu nie ma w ogóle o czym dyskutować, swoje prywatne wierzenia zachowaj dla siebie i współwyznawców, tak jak każdy normalny człowiek.
Poza tym jak sam zauważyłeś, Polska jest w większości katolicka. Katolicyzm zakazuje pracy w niedzielę, która jest dniem bożym. To po co jeszcze prawnie zakazywać? Bo to boskie jest za słabe? xD Bo dla
@whiteglove Kulturę naszego kraju zbudowało chrześcijaństwo, wszystkie wynalazki dawnych czasów były opracowywane przez duchownych. Gdybyśmy nie przyjęli chrześcijaństwa to by nas szybko nie było, bo w tamtych czasach liczyły się tylko kraje chrześcijańskie. Nikt nie zaprzeczy że Europa rozwinęła się przez chrześcijaństwo, to jest fakt.
@Shahtar klepcie się po plecach że jesteście mądrzy, można się otoczyć i 1000 idiotów którzy także będą Cię klepać, i będziecie żyć w złudzeniu że wszyscy jesteście mądrzy bo tak uważacie ;)
@Elaviart A praca w niedzielę to nie jest zmuszanie? Załóżmy że kasjer przychodzi do pracodawcy i mówi że jest katolikiem i nie chce pracować w niedzielę, co by powiedział pracodawca? Pewnie "zwalniam Cię", no i nie mając wyboru, pracownik został by zmuszonych do niedzielnej pracy.
@Hank__Moody: Oczywiście że nie, w Polsce nikt nikogo do niczego nie zmusza. Akurat kasjer to taka fucha w której czas znalezienia nowej pracy liczy się w godzinach, jeśli ktoś już by nawet trafił na taką #!$%@?ę co wcale nie jest pewne. Temat znasz pewnie wyłącznie z opowieści albo wyobrażeń, prawda? Dawno temu robiłem na kasie w żabce i nikt nie miał żadnego problemu z tym, że ktoś nie mógł pracować w
@NieBojeSieMinusow: od 2015 Korwin przestał tu istnieć. Bez konta zaglądałem tu od 2012/13 i nie pamiętam by kiedykolwiek poparcie dla PiS było na tak wysokim poziomie jak obecnie. Do tego od 2015 przynajmniej raz na tydzień na głównej jest coś o Ukraińcach, Żydach i innych ( nawet w święta kiedy ludzie chcą spokoju ktoś wystawił artykuł o mordach sprzed 70 lat ).