Aktywne Wpisy

Waga początkowa: 0.84 g każdy makaronik. Z lewej waga ugotowanego wg zalecen producenta a z prawej al dente. Wołam @ElCidX bo to ona kazała mi takie rzeczy sprawdzać #niewiemjaktootagowac #gotujzwykopem
źródło: image
Pobierz
Lujdziarski +57
źródło: temp_file3650090268467676511
Pobierz

Mirki co dalej robić po ogarnięciu podstaw tj. książki jednej? Chciałbym coś poklepać konkretnego tylko jednocześnie się nie zakopać. Lepszy pomysł przerabiać kurs podstaw dalej od sendtex na YT? Czy zacząć grzebać w Django? Czy może openCV bo to by mi się przydało w sumie. Tylko pytanie czy przepaść nie jest za duża? Czy może jeszcze kurs/książka bardziej zaawansowana?
IMO podstawy ktore wszedzie sa potrzebne to znajomosc przetwarzania danych. Wiec najlepiej wyuczyc sie pracy z API, biblioteka np. requests. Pomecz sobie troche jakies publicznie dostepne REST API, powyciagaj jakies ciekawe insighty.
Dodatkowo mysle ze zawsze warto wiedziec jak pracowac z REST API od strony backendu, gdzie Ty jestes
wedlug mnie na ai i bigdata przyjdzie jeszcze czas
@b3rly Zgodzę się z Tobą i zdaje sobie z tego sprawę tylko że nie odpowiada to na pytanie w którym kierunku iść.
Ja bardzo mocno wierze w praktyczna nauke. Z teoretycznych podstaw mysle ze moment w ktorym rozumiesz metody magiczne jest wystarczajacy na 3-6 miesiecy programowania. Oczywiscie wszystko co jest w ksiazkach przed nimi musi tez byc opanowane (typy danych, zagniezdzone typy danych, flow control etc). Programuj w python3.x.
Posrednie rzeczy ktore warto znac:
- pep8, pylint, pip, virtualenv, git (+github)
pozniej - unittest (wiem ze to moze byc uwazane za 'niepotrzene', ale
@Testujese dzięki wielkie, będę próbował i wiem co potrzebuje teraz dalej ogarnąć :)