Wpis z mikrobloga

#btc #ltc #ethereum #bitcoin #revolut #kryptowaluty #pracbaza #it
#uk

Nudny sniezny dzien dzis w pracbazie. Dostalem komunikat od revoluta ze wprowadzili do swojej oferty kryptowaluty, ktore mozna kupic 1 kliknieciem (narazie btc ltc eth), wiec zdecydowalem ze zamiast kraft piwka wieczorem wpakuje w kazda po £10. I teraz pytanie jak to sie robi zeby bylo z tego £100k? Trzeba czekac tak?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@vilay U mnie dalej zablokowane ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Kupujesz gdy są tanie, sprzedajesz gdy są drogie, ale niekoniecznie łatwo przewidzieć co zdrożeje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
pierwszy update po 15 minutach, wrzucilem £30 a mam teraz £29.67, chyba dobrze to robie nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@vilay: Wiesz że na revolut kupujesz opcje na kryptowalute a nie kryptowalute? (nie jesteś po zakupie posiadaczem żadnej kryptowaluty)

Coś jakbyś "kupił" ode mnie 100$, przelewając mi kasę, ale ode mnie dostajesz tylko moje pokwitowanie, a 100$ posiadam ja w swoim portfelu (a może nie...).
  • Odpowiedz
@Lk_hc: No ale z drugiej strony ...

"Revolut is authorised by the Financial Conduct Authority under the Electronic Money Regulations 2011 for the issuing of electronic money and payment instruments with the reference number 900562."

FCA jest? Jest ;)
  • Odpowiedz
@Lk_hc: W sumie racja, ale trzeba przyznac ze dla sporej ilosci ludzi - po za krytpo - wisi czy mozna czy nie mozna przelac, czy nie.

Skoro karta dziala, mozna 'doladowac z krypto', wyplacic kase z ATM ... to w sumie tyle ich interesuje ;)

oczywiscie standardowo #danezdupy
  • Odpowiedz
W sumie racja, ale trzeba przyznac ze dla sporej ilosci ludzi - po za krytpo - wisi czy mozna czy nie mozna przelac, czy nie.

@skiter: To po co im krypto w ogóle? Do czego?
  • Odpowiedz
@skiter: to sie odnosi do fiat money.
Nie powiem Revolut to zajebista opcja jesli kots duzo podrozuje po swiecie, masz jedna karte i kantor w telefonie po najlepszych kursach ale krypto u nich noe istnieje moze kiedy wprowadza ta opcje zobaczymy.
  • Odpowiedz
@Lk_hc: Bo jest fajne, modne i takie trendy ... mozna sie pochwalic przed znajomymi: "Te paczta, mam karte z krypto! Kupuje sobie buleczki w biedrze a wy? Wy dalej na tych etatach lol!"

Co prawda takowy osobnik nie ma pojecia co w trawie piszczy, ale to juz historia na inny dzien.

@grucha_88: Skoro kupujesz tylko 'obrazki' to powiedz to milionom inwestorow na calym swiecie! Ludzie kupuja 'akcje' jakiejs spolki -
  • Odpowiedz
@skiter: ale to zabija cały sens krypto. mając akcje masz pełna władze nad nimi, a tutaj revolut daje ci tylko jakąś proteze BTC, coś jak punkty na Ali ( ͡° ͜ʖ ͡°) możesz płacić nimi za coś, ale nie przelejesz nigdzie
  • Odpowiedz