Wpis z mikrobloga

@Agnaktor: ostatnio nadrabiałem zadania poboczne trochę ;)
dziś cisnę dalej z fabuła, może skończę 4 chapter :P

jeśli chodzi same rare Blade'y, to mam:
  • Odpowiedz
@epi: To chyba troszkę przedobrzyłeś z poziomami. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mam Perun. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Misję Wulfrica polecam zrobić zaraz jak trafisz do zimowej krainy i spotkasz się z królem, potem będziesz musiał czekać 1,5 rozdziału. Perceval świetnie się sprawdza u postaci w czapce. Zrób misję Dagasa jak szybko się da, bo zmienia jego zdolności na dużo lepsze. Misja
  • Odpowiedz
To chyba troszkę przedobrzyłeś z poziomami.

@Agnaktor: czy ja wiem, przeciwnicy są niewiele niżsi a ja lubię mieć przewagę :P

Nie mam
  • Odpowiedz
@epi: No tak, postać w czapce będzie zaraz. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Te bileciki nie są równoznaczne z poziomem, to chyba idzie jakoś 20-50-75, nie pamiętam już. Rex może potem używać wszystkiego, co chce - nawet Dromarcha. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
No tak, postać w czapce będzie zaraz

@Agnaktor:

Te bileciki nie są równoznaczne z poziomem, to chyba idzie
  • Odpowiedz
@epi: Tak, o nią chodzi. A bilecików potrzebujesz dużo żeby odblokować kolejne poziomy, poza tym musisz podwyższyć poziom swoich najemników. Szkodzi o tyle, że inne postacie będą miały mniejszą pulę, a Rex może pożyczać od każdego, zaś w fabule dostaje bardzo dobre opcje.
  • Odpowiedz
A bilecików potrzebujesz dużo żeby odblokować kolejne poziomy

@Agnaktor: aha :)

a robiłeś zadanie Electry? też jest trochę wkurzające :P
  • Odpowiedz
@epi: Jeszcze nie, ale też jej nie używam, zostawię sobie na później. Generalnie, większość misji jest spoko, tylko kilka irytujących. Gorzej, że części z nich nie można w pewnym momencie w ogóle robić (jak ze wspomnianym Wulfriciem).
  • Odpowiedz
@Agnaktor: szczerze mówiąc, to przybywa tych blade'ów, a jakoś zbytnio nie czuję potrzeby ich używania w walce

Rex cały czas tylko Pyra/Mythra
Tora tylko Poppi
A Nia to Dromarch, Adenine i Electra (tymczasowo, wcześniej
  • Odpowiedz
@epi: Jest trochę kombinacji, szczególnie jeśli chcesz używać wszystkich postaci i ich potencjału. Rex jest ogólnie mocny i tylko robi się silniejszy, Tora z Poppi jest okej jako tank, ale bez pełnego rozwinięcia Poppi przez Tiger Tiger Morag jest dużo lepsza (daj jej katanę i młot). Nia lubi leczące (rękawice i piłki), ale też świetnie do niej pasują armaty. Ostatnia postać jest ofensywna, więc dobrze mu dać topory. Ja sobie
  • Odpowiedz
bez pełnego rozwinięcia Poppi przez Tiger Tiger Morag jest dużo lepsza

@Agnaktor: właśnie
grałem trochę w Tiger Tiger, ale nic z tego nie wynika zbytnio jeszcze
uzbierałem trochę ether crystals, wymieniłem cpu i energy converter i w sumie tyle
na normalnym poziomie trochę za trudna ta
  • Odpowiedz
@epi: Fakt, w tym miejscu gdzie jesteś prawdopodobnie masz tylko 2-3 poziomy w Tiger Tiger odblokowane, które i tak nie dają jakichś szczególnych nagród (chociaż na drugim można nabić dużo kryształów w bonusowej minigierce). Druga forma Poppi jest tuż tuż (odblokowuje się fabularnie), jak już będziesz miał dwie można trochę pokombinować (np. pierwsza bardziej zorientowana na leczenie, a druga defensywnie), ale opcjonalna misja na trzecią aktywuje się dopiero w 8.
  • Odpowiedz
@epi: Dokładnie. Wiem, że te wszystkie poboczne rzeczy do zrobienia są bardzo kuszące (sam dosyć powoli pchałem fabułę do przodu), ale jednak najefektywniej jest skupić się na głównym wątku.
Ach, i nie zaniedbuj Tory i Poppi, bo przydadzą się bardzo w 7. rozdziale, gdzie zdolność bojowa wszystkich pozostałych członków załogi zostanie tymczasowo pomniejszona. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@epi: Z każdym kolejnym robi się grubiej. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Swoją drogą, sprawdziłem sobie misję Raiko ('Electra' to jest chyba nawet bardziej niefortunnie dobrane imię, co 'Pyra') i domyślam się gdzie ugrzązłeś. Nie popchniesz tej misji do przodu aż do momentu kiedy odwiedzisz rodzinną wioskę Rexa, ale potem powinno już pójść z górki. Agate ma podobną misję (tylko gorszą) gdzie skacze się po różnych lokacjach
  • Odpowiedz