Wpis z mikrobloga

Jedno z trzech pudełeczek do końca tygodnia. Odkąd pragmatyzm wziął górę i nie gotuję wszystkiego codziennie, jakoś tak mi lżej, a jeszcze nie umarłam od gotowania na 2-3 dni. Czyli jest całkiem ok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komosa, bakłażan z pieczarkami, awokado, feta, hummus, pestki i oliwa, a pod spodem sałata lodowa. Drugi pojemnik dostał dodatkowo zieloną cebulkę i może dorzucę jeszcze kiełki gdzieś po drodze.

Na całość - 1/2 szklanki komosy, 1 duży bakłażan, niecałe pół dużego awokado, puszka ciecierzycy na hummus (polecam zrobić rzadki), kilka listków sałaty lodowej (polecam szpinak i rukolę) + pestki, oliwa i inne dodatki.

#gotujzmatra #gotujzwykopem #bezglutenu #lunchbox #wegetarianizm i w sumie jeśli fetę zamienicie na nie wiem, tofu, to będzie #weganizm ale imo dobrze będzie pasowało też chude mięso ( ͡° ͜ʖ ͡°)

matra - Jedno z trzech pudełeczek do końca tygodnia. Odkąd pragmatyzm wziął górę i ni...

źródło: comment_Dw46cFDwqPKRfOWbDTeLyVUDKxOZ51Dh.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logan00: jak się nie umie przyprawiać, albo nie umie się żyć bez sztucznych dodatków, to pewnie tak.
@Ayano: na zimno, to zwykła sałatka - hummus rozrzedziłam na tyle, że w połączeniu z oliwą stworzy gęsty sos
@mahisna: w sumie taka improwizacja, ale jest tu wszystko co lubię, więc powinno być ok ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie jadam na śniadanie zbyt wielu węgli,
  • Odpowiedz
@Isanell: no ja mogę co najwyżej rozpisać szczegółowo co i jak, ale tu akurat nie ma większej filozofii ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak się ma czas, można wszystko zrobić od razu, a jak nie, to co nie co przygotować - komosę gotowałam podczas mielenia ciecierzycy na hummus. W tym czasie można też odstawić pokrojonego bakłażana z solą do puszczenia soków na ok 30 minut. Pokrojony w
  • Odpowiedz
@matra: a napisałaś gdzieś o przyprawach? nie, więc nie p-----l

ale próbuj dalej bronić tego "dania" co wygląda jak resztki z różnych dań co zostało włożone do jednego pojemnika
  • Odpowiedz
jak się nie umie przyprawiać, albo nie umie się żyć bez sztucznych dodatków, to pewnie tak.


@matra: pitu pitu, po prostu kiepski mix. Wrzuciłaś same mdlizny i to bez sosu jeszcze ;)
Nie mam nic przeciwko samej sałatce - bo zdrowa, ale pls, nie brońmy tego, że pyszna xD
  • Odpowiedz
a napisałaś gdzieś o przyprawach? nie, więc nie p-----l


@Logan00: grzeczniej proszę, a sam naucz się czytać - jak myślisz, co mam na myśli pisząc 'dodatki'? To nie jest gotowy przepis. Jak coś gotujesz, to też trzymasz się ściśle wytycznych i narzekasz że ci nie smakuje, zamiast posłużyć się inwencją? Ty to będziesz jadł, czy ja?

@PanG: no nie stary, serio, ja nie jem smacznie - pochwaliłam się, żeby nikt nie widział jak potem płaczę cichutko
  • Odpowiedz
@Logan00 każda z rzeczy widocznych na zdjęciu w tym pudełku ma swój smak i daleko mu od mdłego, poza tym to chyba oczywiste, że @matra to wszystko doprawiła xD ale oczywiście jak zawsze pod takim wpisem muszą pojawić się jacyś d-----------e, samozwańczy krytycy kulinarni, którzy ze zdjęcia potrafią wywróżyć smak potrawy, bo skoro nie ma czegoś znanego typowemu Polakowi, czyli zazwyczaj tłustego mjensa w panierce i ziemniakuw, to danie na
  • Odpowiedz
@carbonara: kwestia upodobań - ja nie jem za bardzo produktów przetworzonych, praktycznie nie tykam cukru, a pikantnego nie uznaję. Jem czysto i często wystarczy mi naturalny smak żywności, podkręcony np tylko solą. Jak pisałam - dla mnie mdłe nie jest, jak dla kogoś jest, to albo doprawia/modyfikuje po swojemu, albo k---a po prostu nie je xD abstrahując od tego, że feta ma mocny smak, a hummus, jak ktoś lubi, może
  • Odpowiedz