Wpis z mikrobloga

Ale ktoś go tutaj przedstawia jako demona ;D

@xspeditor: zaraz, zaraz. Co ty pieprzysz? Ja nawet nie wspomniałem o osiągach, a dowody masz w powyższych wypowiedziach. Przeczytaj moje wypowiedzi. To ty wyjechałeś z jakimiś przyspieszeniami, a ja napisałem tylko jakie ma realne przyspieszenia w odpowiedzi na TWOJĄ wypowiedź nigdzie nie pisząc czy to szybko czy nie, a o innych walorach konkretnego silnika. Więc możesz nie robić mułu węglowego z dyskusji?
@
@xspeditor przecież 2.4 V6 to najwiekszy mul jaki swiat widział. 2.2 170km w mercu robi 100 po 7.5s. Znacznie cięższy.

@Sloiko-student_1: ktory to merc 2.2 170KM ciezszy niz 1600kg przyspiesza w 7.5 do setki?
Mialem diesla 201KM w w aucie wazacym 1505 i najlepszy wynik na racelogic to bylo 7.3s a powtarzalnie robilem 7.5 wiec troche mi sie nie chce wierzyc w 7.5s w 30KM slabszym i ponad 100KM ciezszym aucie
@Sloiko-student_1: czym mierzyles? Jesli jakims stoperem czy aplikacja na telefonie to nie miarodajny pomiar kompletnie (nie dosc ze nie uchwycisz momentu startu) to na dodatek 100km/h licznikowe to nie jest rzeczywiste 100km/h.

Ja na felgach 18" i oponach 225 mialem gorsze orzyspieszenie niz na zimowkach 16" 205.
@callmemiro przede wszystkim ma większy moment w korzystniejszym zakresie niż r6. Dlatego z uśmiechem patrzę na wywody że diesel nie objedzie benzynki. O ile od zera do 100 może i benzyna na dwojce pociągnie, ale badzmy szczerzy.. Kto tak jeździ? Przejedzmy się od 140-240. Dlatego twierdze ze diesel w trasie to złoto. Szczegolnie przy ciezkim samochodzie jak E/S klasa.