Wpis z mikrobloga

Nie. Miałem wszystkie, jednak diesel lepszy. Niestety.

@stol_z_powylamywanymi_nogami: to źle jest miałeś :D ja mam 2.0TDI 140KM i auto wychodzi ok. 10zł drożej na 100km niż taty Audi 2.4 V6 170KM w LPG. A dźwięk, kultura pracy i przyspieszenie jest sporą różnicą. Z drugiej strony mój diesel też fajny bo mam DSG i też w środku jest cichawo, dźwięk gorszy, spalanie i wibracje. Diesel, szczególnie po 2000 roku jest droższy
  • Odpowiedz
auto musiałoby być z papieru żeby z 2.4 v6 ważyło 1300kg

@xspeditor: no to czemu się dziwisz takiemu wynikowi? 1.9TDI 130KM w a4 b6 ma 10s do 100, a tak chwalą go za dynamikę, przyspieszenie, a jest lżejszy od V6... Diesel przez nagły przyrost momentu obrotowego od turbo stwarza wrażenie wciskania w fotel mimo, że nie jedzie.
  • Odpowiedz
@americanstarspl: Mam 23 letniego diesla i nie robię przy nim nic. Olej jedynie wymieniłem raz. Spalanie w trasie koło 6,5/100. W mieście koło 9. Ale nowego bym nie kupił nigdy, za dużo pierdół które mogą się popsuć. A stary jak odpali to jedzie.
  • Odpowiedz
@epll No widzisz, ja miałem przez 4 lata i po pierwsze części kilkukrotnie droższe niż do benzyny, i padało wszystko na potęgę, pompa oleju 780 zł, wtryski 400 sztuka, później padła ponownie pompa oleju i oddałem to gowno za grosze, teraz mam bmw w benzynie i nie robie nic poza hamulcami, olejami itd.
  • Odpowiedz