Aktywne Wpisy
CzuowiekPor +18
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Co ciekawe, w pewnym sensie zjawisko to zachowało się do dzisiaj. Szczególnie podróżując z terenów przygranicznych Sudanu i Somalii musimy liczyć się z ciągłymi zatrzymaniami w celu rewizji. Przewalanie bagaży, legitymowanie, sprawdzanie. Przeszukiwanie, obmacywanie, obściskiwanie. Wylewanie perfum, rekwirowanie elektroniki, wbijanie bagnetów w puszki ze sproszkowanym mlekiem. Pytania bliżej nieokreślonych osób o paszport i cel pobytu. Ochroniarz przed wejściem do supermarketu woła "fetasz!" i niczym Stanisław Łyżwiński serwuje nam szybkie macanko.
Ostatnio kelnerka w knajpie zapytała czy może zobaczyć mój dokument. Zaskoczony wręczyłem go jej będąc ciekawym co z nim zrobi. Po chwili zwróciła paszport z... numerem telefonu na karteczce w środku. Muszę przyznać, że nieźle to wykombinowała.
A jak dzięki takiemu fetaszowi jorgnąłem się że chcą mnie #!$%@?ć w przemyt? O tym w następnym wpisie pt. "Co skrywają etiopskie gacie".
#wanderlust - tag z mojej obecnej tułaczki po Rogu Afryki (oraz wcześniejszych podróży i opowiadanek).
#podroze #podrozujzwykopem #ciekawostki #afryka #etiopia #kapuscinski #zainteresowania
@wurst: bardzo, ale jako oddany fan etiopskich kobiet mogę nie być obiektywny (już dwa razy nie wsiadłem do samolotu przez te diablice).
Niektórzy chcą przeżyć coś więcej, niż pokonywać kolejne wydeptane turystyczne ścieżki.
Szanuje gościa mocno.
@roso122: a kto powiedział o Polsce? Jest mnóstwo miejsc na świecie lepszych niż ta część Afryki. Archipelag choćby zwiedzić, antyle a nie ten dziki jak dzik kraj gdzie życie ludzkie znaczy tyle co splunięcie.
@Dwadziescia_jeden: Już zapomniałem o tym chłopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Croudflup: @roso122: @em33: Mości panowie, naprawdę nie ma co rozpoczynać po raz setny tej samej dyskusji. Jeden uprze się na pangę, drugi nie ma za wiele do stracenia i jeździ po afrykańskich Paździerzach. Ricardo raczej nam w najbliższym czasie nie odpowie na to pytanie, ja jakiś tam swój powód mam chociaż sam jestem przeciwnikiem ładowania się wszędzie z #!$%@?ą na oczach bez rozeznania terenu i staram się
Komentarz usunięty przez moderatora
@wurst: etiopskie kobiety są ładne i pozytywne ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
No teraz to musisz jakieś zdjecia wrzucić tych Etiopek :)
@Dwadziescia_jeden