Aktywne Wpisy

Kearnage +750
zeszyt-w-kratke +31
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia

https://eclipse.org/eclipse/news/4.8/M5/
Project Loom: Fibers and Continuations for the Java Virtual Machine
#interfacesmieci
- włącza się
- działa
Dobrze że eclipse istnieje bo ma zastosowanie w wielu językach i projektach ale cały ten IDE to jedno wielkie g---o ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@autowired: rozwiniesz?
@autowired: wlasnie wrocilem dzisiaj do eclipse i zobaczylem jak duze postepy zrobili. jakbys mial chote przedstawic jakies rzetelne argumenty to zapraszam do porownania sobie Eclipse, NetBeans i IDEA
* dostepne profilery
* analiza watkow
Używa ktoś Intellij Pro (wersji kupnej)? Warto kupić dla kogoś kto ma <1 rok komercyjnego expa?
@asdasdce2w: jedyne co mnie by sie przydalo z calej wersji ultimate to podswietlanie skladni i autouzupelnianie JSP i JSF, poza tym nic ;) uzywalem jak bylem studentem bo bylo za darmo, a jak sie skonczyla licencja studencka to nie zauwazylem roznicy
@interface: te wszystkie rzeczy są dostępne w intelij bo sam z nich korzystam, no chyba ze porównujesz community edition to nie wiem.
źródło: comment_dfHnfr9gD1eFzduwZEc8vRfbp1LSR0uX.jpg
PobierzOgólnie do webdeva nie ma nic lepszego niż intelij w wersji ultimate. Prawdziwy kombajn do zadań specjalnych gotowy do działania. (Coś jak Linux i Mac)
@autowired: nie sprawdzalem, w tej chwili analizuje 2.5GB core.dump ( ͡° ʖ̯ ͡°) JVM sie crashuje jak przesylamy RTP i RTPC przez ~3000 Datasocketow, znalazlem juz 2 bugi w JVM w kodzie c++ ( ͡° ʖ̯ ͡°) to bedzie udany release
@autowired: duzo na frontendzie nie robie ale pierwszy raz slysze taka opinie, doslownie kazdy mi polecal VSC
@interface: vsc tak samo jak atom, sublimetext czy vim (bez heheszkow) jak robisz front i back to korzystanie z jednego programu jest super pomocne. Eksport endpointow do wspólnego miejsca o korzystanie z nich w obu projektach. No o zauważ ze jak mam jedno IDE to mam te same skróty klawiszowe, co plus
No jak nie ma jak ma? O jakim konkretnym wsparciu mówisz?
@Patres: np. autouzupełnianie dla https://docs.spring.io/spring-data/jpa/docs/current/reference/html/#repositories.query-methods.details
@Patres: może się zmieniło, nie wiem, ale jak robiłem to 2lata temu to dużo łatwiej było w eclipse i NB
A tego zdania kompletnie nie rozumiem. Jakie niby większe rzeczy umożliwia tworzenie eclipse, a nie pozwala na to IntellIJ, że trzeba wyjść "przed szereg" i używać eclipsa. Popraw mnie jeżeli źle zrozumiałem (
@interface:
Jakiego IDE używasz?