Aktywne Wpisy
Adek1243 +5
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +232
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

Siemka, po niezliczonej ilości godzin projektowania, studiowania datasheetow i lutowania w końcu mogę Wam pokazać swój nowy projekt domowego alarmu. Płytki jak w poprzednim projekcie zaprojektowane i polutowane samodzielnie. Alarm posiada 12 wejść, 8 wyjść, obsługuje ładowanie akumulatora 12V, przesyła dane o swoim stanie na domowy serwer, komunikuje się z użytkownikami przy pomocy smsów (moduł gsm do sterowania i wysylania komend), rozbrojenie oraz zazbrojenie alarmu możliwe jest przy pomocy kart RFID oraz pastylek Ibutton. Płytki komunikują się ze sobą przy pomocy optoizolowanego portu RS485. I weź tu jeszcze to wszystko oprogramuj i przetestuj...( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_YXmwsbDQpnaTO3QHcJGP7pDIWuSKZmD8.jpg
PobierzPS nie nawidze tej czesci. Zawsze wychodzi w ciul bledow i skad wziac fajne obudowy zeby to zapakować.
źródło: comment_ZVO4bYlTrEf2kvR50rV7kh2hk0L6YsL8.jpg
Pobierz@smieszko: no ale nie musi szukać centralki, tylko musi zniszczyć to co wyje. A skoro wyje, to raczej łatwo to namierzyć. No i jak rozumiem wyjec też musi być zasilany akumulatorowo? A nie boisz się jakichś fałszywych alarmów, które mimo wszystko wydają się prawdopodobniejsze, niż prawdziwe? Samodzielnie uruchomienie się... i wkurzeni sąsiedzi?