Wpis z mikrobloga

Jest sobie taki FP zwany świadomy konsument, ma ponad 250 tys. obserwujących. Dodali jakiś #rakcontent o przymusowych szczepieniach, który akurat skomentowałem w stylu: "Stwórzcie sobie jakąś antyszczepionkową oazę i dajcie znać za kilka pokoleń jak było". Po kilku minutach dostaję poniższą wiadomość od admina ( ͡° ͜ʖ ͡°). Niestety nie mogłem mu odpowiedzieć, a chciałem pogratulować PR over 9000.
spetz - Jest sobie taki FP zwany świadomy konsument, ma ponad 250 tys. obserwujących....

źródło: comment_BsehKxDtiQB30Ci7DQF0VyG0fbfJkiah.jpg

Pobierz
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mireczki, może ktoś tutaj mi powie czy dobrze to rozumiem. Jak część świata nie będzie szczepiona to choroba będzie traktować je jako taki poligon i sie wyszkoli, żeby wygrać nawet z gotowymi przeciwciałami w organizmach osób szczepionych?
  • Odpowiedz
@spetz jesteś kompletnym ignorantem. To ludzie zadający pytania stoją za rozwojem nauki, a Ty wszystkich ich nazwałeś debilami. Kopernik też był pewnie nazywany debilem, bo negował oficjalną wersję kształt ziemii, a jednak to on miał rację. Już dzisiaj wiadomo, że nie wszystkie szczepionki działają lub mają nikłą skuteczność, ale wg Ciebie każdy, kto podważa skuteczność szczepień to idiota.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Nedifie ludzie zadający pytania XD właśnie porównałeś typową matkę, która nie chce zaszczepić swojego Brajanka, bo naczytała się bzdur w sieci do wielkich naukowców. Moje gratulacje.
  • Odpowiedz
@spetz bo każdy człowiek, który wątpi w absolutną skuteczność szczepionek to Karyna albo Sebek. Właśnie przez takich pełnych pogardy pseudointeligentów coraz więcej ludzi wierzy w głupoty.
  • Odpowiedz
achecania ludzi do szczepien.

@wtchr: Wytłumacz mi jak chcesz zachęcić stado tępych karyn do zaszczepienia ich dzieci, kiedy im zięba powiedział że jak zaszczepią to ich dzieci umra.

Czekam.
  • Odpowiedz
@lubie-tiramisu jakie źródła? Mam zastąpić twoich nauczycielu z gimnazjum? Nie nauczyli Cię jak działa szczepionka na grypę? To się doucz. Nie będę dawał źródeł do wiedzy ogólnej, bo wielki znawca poległ na podstawach biologii.
  • Odpowiedz