Wpis z mikrobloga

Jak wróg przed użyciem ,,+1/1x5" użył ,,dobre zagranie to chyba nie chwali sam siebie, prawda? To by było tak skrajnie głupie. Przecież to by oznaczało że on niesamowicie pozytywne rng traktuje jako dobre zagranie. Poza tym, grał przecież aggro, co niby mogło tam być dobrym zagraniem jak nie mogłem zareagować nawet?
#hearthstone
T.....2 - Jak wróg przed użyciem ,,+1/1x5" użył ,,dobre zagranie to chyba nie chwali ...

źródło: comment_a8iWlpypDjdR2RbHUBsxumt3fa94F6Y6.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TomaszA2: to jest trochę wina polskiego tłumaczenia. W angielskim "well played" można rozumieć też jako ogólną pochwałę - "dobrze zagrane" zwłaszcza rzucone pod koniec gry, znaczenie bardziej takie jak "gg wp".

Sugerowanie, że aggro nie wymaga myślenia albo nie może mieć złego rng( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie wymaga tylko wtedy gdy przeciwnik nic nie zagrywa i nie ma z czym wchodzić w interakcję, (albo gra w
  • Odpowiedz
@Cynian: Mowa była o powyżej opisanej sytuacji w której ten gość z niezwykle fartownym rozdaniem kart nie musiał nic myśleć ponieważ miał idealne rozdanie. Gdybym nie stawiał mocnego oporu sytuacja ze zdjęcia byłaby kilka razy gorsza.
  • Odpowiedz
@TomaszA2: w wygrywaniu. Talie agresywne są tworzone tak samo jak midrange, combo czy kontrolne. Wymagają przemyślenia jakie karty są warte miejsca w talii, jakich przeciwników chcesz pokonać, z jakimi kartami przyjdzie ci się zmierzyć. Rozumiem, że tobie nie przynoszą zabawy, ja osobiście też za nimi nie przepadam bo nie jestem właśnie zbyt dobry w graniu nimi - value(trump) trade'y zbyt kuszące ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale
  • Odpowiedz
Przecież to by oznaczało że on niesamowicie pozytywne rng traktuje jako dobre zagranie

@TomaszA2: Co jak co ale chyba aggro decki to mają najmniejszy element RNG jeżeli chodzi o mechanikę samych kart. Co innego dobieranie pod curve xD
  • Odpowiedz