Wpis z mikrobloga

Jestem januszem motoryzacji stąd pytanie. Dziadek chce się pozbyć Skody Felicii rocznik bodajże 1998, 120kk przejechane jedynie. Byłem ostatnio u niego na obiedzie i narzekał że musi na internaty wystawić i komuś obcemu oddac, bo w rodzinie nikt nie chce. Powiedziałem, że przecież ja mogę ją wziąć. Ucieszył się i powiedział żebym ją zabierał choćby dziś i wciskał mi kluczyki xD

Rdza już ją mocno zjada niestety, ale może ze 2 lata pojeździ jeszcze jak się ocynkuje? Na żadne wyprawy nie zamierzam się wybierać, ot szrocik do miasta kiedy trzeba podjechać po zakupy, albo coś przewieźć. Gra warta świeczki? Ile powinienem dziadkowi odpalić za nią, mimo że nic nie chce?

Nie mam jej zdjęcia ale zalączam picrel.

#motoryzacja #pytanie
niggerinthebox - Jestem januszem motoryzacji stąd pytanie. Dziadek chce się pozbyć Sk...

źródło: comment_6t9BXhjGTVipFVSHSkGQ6BTJbCO41ai8.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niggerinthebox: teoretycznie cynkowac mozna, ale najpierw trzeba auto rozebrac do zera, naprawic zardzewiale miejsca, wypiaskowac cala bude na zero, dopiero ocynkowac, potem przygotowac do lakierowania, polakierowac i poskladac. Tu jest mowa o pieciocyfrowych kwotach za takiego trupa...
  • Odpowiedz
@niggerinthebox: na złomie by dostał parę stówek. Jak jest na chodzie i go doczyścisz, to na OLX może ktoś weźmie na dojazdy do roboty.
Jak umiesz sam sobie zrobić i zedrzesz farbę i jakoś pomalujesz, będziesz garażować, to przy takiej nieskomplikowanej konstrukcji jeszcze trochę ten trup pojeździ.
  • Odpowiedz
@niggerinthebox: no to auto sprawne, koszty drobnych napraw przy każdym samochodzie dochodzą. Jak potrzebujesz to bierz po taniości. Tylko staraj się nigdzie nie rozbić, bo Cię zaawansowana konstrukcja pochłaniania energii uderzenia nie ochroni.
  • Odpowiedz
@niggerinthebox: Używaj śmiało, w nikogo nie wjedź a w przeddzień przeglądu zezłomuj albo sprzedaj za 500 zł. W takiego sztrucla nie opłaca się nawet złotówki inwestować, a ty chcesz rdzę robić? xD
  • Odpowiedz
@niggerinthebox: Odpal dziadkowi tysiaka, zaopatrz się w papier ścierny, spray podkład i spray w białym kolorze, zetrzyj rdzę papierem, polakieruj i sprawa załatwiona :)
  • Odpowiedz