Wpis z mikrobloga

@thestructor: No nie dziwne że chcą żeby ich ratowali. Nie wiem jak zbierali kasę na tą wyprawę ale to są mega duże koszty i nie każdy ma dodatkowe 50 tys. dolarów w zanadrzu. Teraz już są informacje że zebrali kasę na helikopter w necie więc podatnicy nic za to nie zapłacą.
@camelopardalis: w jakich standardowych widełkach?
Jak palisz fajki całe życie i dostaniesz raka, to jesteś leczony. Jak po pijaku się wywalisz i złamiesz kark, to również jesteś leczony, jak będziesz szusował na nartach jak wariat i wwalisz się w drzewo, to również jesteś leczony. Dlaczego w tym przypadku ma być inaczej? Należałoby rozpocząć debatę nad całym systemem, a nie skupiać się na jednym, medialnym przypadku.
@thestructor: oczywiscie, że miała ile postów jeszcze musi zostać napisanych, żebyście zrozumieli, że nie ma takiego ubezpieczenina, które pokrywa wylot śmigła ponad 7000m?

Pomijam fakt, że bardzo mnie to śmieszy jaki macie bol dupy o ratowanie gościa z Himalajów, który chciał coś zrobić i osiągnąć, niby z waszych pieniędzy - podatników (co jak już zostało ustalone nie jest prawdą) a nie macie bólu dupy o to, że płacicie jakimś alkoholikom zasiłek
@deryt: pieniądze zostały zebrane już dawno przez rodziny, chodziło o gwarancje. Nie sadze, by pieniądze zostały zapłacone przez Ministerstwo, bo z jakiej racji? A jeżeli tak, to z pewnością będą domagać się zwrotu. Godzinę temu uzbierane było 500 tys zł. Kluczowe były gwarancje właśnie.
@Mav A tam #!$%@?ć służby ratunkowe, ja jestem najważniejszy. Jak mi się uda to o mnie będą mówić nie o nich, tragedia xdd
@Stragan: Przepraszam, dlaczego ten pies nie jest na smyczy?
- To nie mój pies.
- Jak to nie pański?
- Nie mój.
- Przecież widzę, że to pański pies!
- Nie.
- Nie? To niech pan przejdzie na drugą stronę ulicy!
(facet przechodzi)
- I co?! Poszedł za panem! To pański pies!
- To nie jest mój pies.
- To niech pan przejdzie jeszcze raz!
(facet przechodzi)
- Ten pies za