Mam jakiś problem z moim xiaomi mi5, od niedługiego czasu zaczął zjadać niesamowicie baterię i nie wiem co może być powodem,jakaś aktualizacja ? mam powiedzmy 30% baterii o 23, a rano mi budzik o 5 nie dzwoni bo tel rozładowany doszczętnie że nawet siły nie ma żeby uruchomić budzik.Dodam że w nocy wszystko mam wyłączone wifi,dane komórkowe, bluetooth,gps,zakończone wszystkie aplikacje, a nawet mam ustawione oszczędzanie baterii między 23-5, gdy się budzę w nocy lub nad ranem i łape za telefon to jest on dosyć ciepły co nigdy mi się nie przydarzyło, tak jakby telefon pracował na wysokich obrotach.Może jakaś minikoparka krypto mi się wcięła w telefon ? Chciałbym przywrócić do fabrycznych,ale aktualnie mam sporo ważnych plików na tel,może jakaś inna rada ?
@sk911: rada jest taka, że Xiaomi się nie kupuje bo są z nimi same problemy. Reset, nic innego nikt ci nie poleci, pliki prześlij na chmurę Googla. #xiaomilepsze xD
@sk911: Wakelock detector to raz, zainstaluj popatrz co tam sie dzieje. Dwa czy to nie stalo sie po aktualizacji systemu? Trzy pokaz wykresy baterii i reszte. Cztery jak dlugo masz telefon i jak mocno jest on z------y?
Zrobiłem "formata" przez recovery ale to taki słaby ten format że się ustawienia tylko resetują, chcę wgrać nowy rom, tylko żeby go wgrać musze mieć odblokowany bootloader,co wiąże się z wystosowaniem prośby do Chińczyków o odblokowanie, dziś w nocy dostałem akceptację i po pracy będę wgrywał nowy rom, jak wgram i przetestuje czy pomogło to dam znać :)
Się okazało że po dodaniu konta xiaomi do urządzenia trzeba czekać 72h, dodałem wczoraj,także zostało mi jeszcze 48h, także odezwę się za 2 dni :P Pozdro
Jak powiedział, tak zrobił. Tusk, to najwybitniejszy polityk tysiąclecia. Nie zapraszam do dyskusji. 90 procent wykopu w pełni się z tym zgadza (ง͠°͟ل͜͡°)ง Niech żyja silna, wielka i bezpieczna polska! (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp. #mecz
Chciałbym przywrócić do fabrycznych,ale aktualnie mam sporo ważnych plików na tel,może jakaś inna rada ?
#xiaomi #android #mi5 #telefony
źródło: comment_SXd5V7HLj9rBW2GIUlfRAk4COgxHlZcR.jpg
PobierzReset, nic innego nikt ci nie poleci, pliki prześlij na chmurę Googla. #xiaomilepsze xD
@sk911: Wakelock detector to raz, zainstaluj popatrz co tam sie dzieje. Dwa czy to nie stalo sie po aktualizacji systemu? Trzy pokaz wykresy baterii i reszte. Cztery jak dlugo masz telefon i jak mocno jest on z------y?
Zrobiłem "formata" przez recovery ale to taki słaby ten format że się ustawienia tylko resetują, chcę wgrać nowy rom, tylko żeby go wgrać musze mieć odblokowany bootloader,co wiąże się z wystosowaniem prośby do Chińczyków o odblokowanie, dziś w nocy dostałem akceptację i po pracy będę wgrywał nowy rom, jak wgram i przetestuje czy pomogło to dam znać :)
Się okazało że po dodaniu konta xiaomi do urządzenia trzeba czekać 72h, dodałem wczoraj,także zostało mi jeszcze 48h, także odezwę się za 2 dni :P
Pozdro