Wpis z mikrobloga

@kinasato Istnieje zakaz utrzymywania romantycznych kontaktów pomiędzy członkami PKK, gdyż oddala ich to myślami od rewolucji. Bojownicy potrafili być karani nawet za zbyt entuzjastyczne witanie się z przedstawicielami płci przeciwnej. Za to pomogło to organizacji w rekrutacji kobiet, gdyż konserwatywni Kurdowie o wiele bardziej chętni byli do połysania swoich córek wiedząc że obędzie się bez seksu. Kurdyjki z PKK wracające z gór dumnie pokazywały później że wciąż są dziewicami.
@kinasato: Ja dopóki nie zobaczę jakiejś analizy, to obstaję przy 1 wersji. Patrząc gdzie leży Kilis, to strzał mógł paść z terytorium FSA. Kurdowie w ogóle mają w Afrin jakieś rakiety? Jeśli tak, to czemu walą na oślep po miastach, zamiast strzelać do zgrupowań i baz FSA, bądź do nacierających wojsk? Czemu strzelają pojedynczymi rakietami? Tam od dawna szły prowokacje ze strony tureckiej, to czemu mieli by strzelić akurat teraz? Przecież
@kinasato: Panie, przecież kiedyś wyciekły plany takiej false flag operation, która planował MIT, żeby mieć casus beli:
Media analysis of the leaked phone conversation reveals the links between the MIT and military. Fidan and his interlocutors discussed the ways and means for the Tomb of Suleyman Shah operation to be launched, with the MIT Head quite noticeably at the centre of the discussion. The leaked call details Erdoğan’s thoughts that an
@Tosca303: Nie znam szczegółów i nie wiem czy nie chcę znać. Ale ogólnie Rojava wykrzywia obraz Kurdystanu, ludzie widzą YPJ i wyobrażają sobie nie wiadomo co na temat tego jaka emancypacja panuje wśród Kurdów. Tymczasem turecki Kurdystan był bardzo zacofany, głównie przez to że Turcy absolutnie nie przejmowali się tym regionem, nie inwestowali tam, nie rozwijali, nic. I teraz sami to przyznają, bardzo często mówiąc, że problem na południowym wschodzie Turcji
@Ungern: BTW czy znasz zwyczaje syryjskie dotyczące uczenia zmarłych? W sensie czy przy odwiedzinach grobów (dawno po pogrzebie) są 'aplikowalne' nasze znicze oraz wieńce? Wieńce chyba widziałem na zdjęciach z pogrzebu generała Z.
@kinasato:

Kurdowie z Afrin są skrajnie upośledzeni umysłowo i lepiej, żeby się nie rozmnażali.

Przecież już kilkukrotnie w tym tygodniu ostrzeliwali cywilów po drugiej stronie granicy. Wspaniały prezent dla tureckich mediów piejących o kurdyjskich terrorystach, dla których PI=YPG=PKK
@Ungern

Istnieje zakaz utrzymywania romantycznych kontaktów pomiędzy członkami PKK, gdyż oddala ich to myślami od rewolucji. Bojownicy potrafili być karani nawet za zbyt entuzjastyczne witanie się z przedstawicielami płci przeciwnej.

Cholera, gdzieś już coś podobnego czytałem ( ͡º ͜ʖ͡º)