Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś był zainteresowany gotowaniem i przygotowaniem Ramenu Shoyu w domowym zaciszu - służę radą.
więcej plusów to zbiorę się i napiszę dla mirków gotujących - i mirabelek porządnie rozpisany przepis na bulion, tare i uwaga! makaron alkaliczny - chyba najważniejszy w daniu.
+Zdjęcie w komentarzu.

#gotowanie #gotowanietomojapasja #ramen #azja #mirkogotowanie #shoyu
ShpxLbh - Jakby ktoś był zainteresowany gotowaniem i przygotowaniem Ramenu Shoyu w do...

źródło: comment_9IwJVmHG8svhzEkBuuwc6Hb4EKGDGsHZ.jpg

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
@audiokoks: zdecydowanie EASYY, wyjmujesz jajko z lodówki godzinę przed, lub wkładasz go do wody o temp ~40* żeby ociepliło się.
Zagrzewasz wodę, wkładasz już pokojowe jajeczka, liczysz dokładnie 5 i pół minuty! max. zdejmujesz z ognia, zimna woda przelewasz kilka razy, zostawiasz w super zimnej wodzie i już. jeśli wybitnie duże jajko to ~6min max.
  • Odpowiedz