Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś był zainteresowany gotowaniem i przygotowaniem Ramenu Shoyu w domowym zaciszu - służę radą.
więcej plusów to zbiorę się i napiszę dla mirków gotujących - i mirabelek porządnie rozpisany przepis na bulion, tare i uwaga! makaron alkaliczny - chyba najważniejszy w daniu.
+Zdjęcie w komentarzu.

#gotowanie #gotowanietomojapasja #ramen #azja #mirkogotowanie #shoyu
ShpxLbh - Jakby ktoś był zainteresowany gotowaniem i przygotowaniem Ramenu Shoyu w do...

źródło: comment_9IwJVmHG8svhzEkBuuwc6Hb4EKGDGsHZ.jpg

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Naku: znaczy się tonkotsu. jeszcze nie robiłem niestety. Ale generalnie zasada jest taka że gotujesz tak długo aż gości i chrząstki z mięsem rozpadną się na aminokwasy robiąc białą kolagenową zupkę, potem filtrujesz i heja.
  • Odpowiedz
@ShpxLbh: Zbierz się i napisz, narobiłeś mi smaka. Jedyny ramen, jaki jadłem to zamawiany z restauracji z dowozem :) Dobry, ale jakoś własnej roboty mi lepiej smakuje :)
  • Odpowiedz