Wpis z mikrobloga

Dobra, c--j, po długich dywagacjach będę brał Alfe Romeo 147 1.9jtd po fejslifcie.
Śliczne auto, środek genialny + skóra. Lekkie, zwinne, pali 30zł/100km w dieselu. Mam 2 ziomków którzy jeździli takim kilka lat i mówią że wbrew memom auto nie psuje się aż tak często i jest znośne w naprawie.
Dam do tych 12k tylko poszukam ofert w okolicy przez jakiś czas.

#samochody #motoryzacja i troche #carboners
JBFC - Dobra, c--j, po długich dywagacjach będę brał Alfe Romeo 147 1.9jtd po fejslif...

źródło: comment_DqSks7RiOcrH6ioOt14dyGae4KKu3D4G.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JBFC: chciałem taką kupić pare lat temu jak kupowałem samochód, ale oglądałem z 50 egzemplarzy i każdy był tak z------y że wstyd by mi było to komuś pokazywać. A wtedy celowałem w 30k
  • Odpowiedz
@rdy: Chwila, twierdzisz że teraz 159 za 30k to trupy? ( _)

@JBFC: Spokojnie kupuj 147. W 147 1.9JTDM (poluj na wersję 150KM, w tej budzie to niezły demon), jedyne na co trzeba uważać to na zawieszenie. Ze względu na to, że 147 ma lekko skróconą płytę podłogową z 156 niestety trwałość wahaczy, tulei stabilizatora etc. nie jest porażająca (w szczególności, że za wymianę tulei
  • Odpowiedz
@FenixxPl: nie no kilka lat temu. Ale szukałem ostatnio jakiejś 159 w okolicach 25-30k i szalu nie ma, większość to zagraniczne trupy
  • Odpowiedz
159 za 30k to trupy

@rdy: xDDDDDD Nie śmiałbym się gdyby nie to że kupiłem ostatnio 159 2.4 za 22,5k.

Na przeglądzie stwierdzili że dawno w tak dobrym stanie samochodu nie widzieli. Nawet po pakiecie startowym łączny koszt wyniósł 25-26k więc nie p-----l.
  • Odpowiedz
@andrzejcebula_reload: przecież pisze że 6 lat temu to były trupy w tej cenie
Oglądałem ostatnio 3 takie alfy 159 w cenach 22, 25 i 26k i nie wiem czy mam pecha czy co, ale to były samochody w gorszym stanie niż moj. A mój ma kilka lat więcej i jest z tego samego segmentu.
  • Odpowiedz