Wpis z mikrobloga

Własnie gadałem z kumplem i #rozowypasek z nim zerwała po 7 latach związku, bo sie nie oświadczył. On jej nic nie obiecywał, po prostu stwierdziła, że skoro nie było pierścionka to on jej nie traktuje poważnie. Gość ma 28 lat, dopiero co skończył studia. Nie kumam tego, jak można skończyć związek który był całkiem udany, nie było kłótni, dramatów, nie było problemów z pieniędzmi, skoków w bok itp. tylko ze wzgledu na brak papierka? Ponoć to jej ostateczna decyzja. Jak dla mnie to jest ona niepoważna. Jeszcze zrozumiałbym jakby on pracował, a ona zajmowała się domem. Wtedy kobieta chce jakiś gwarancji, bezpieczeństwa itp. Ale gdy oboje pracują, zarabiają tak samo (tak samo c-----o swoją drogą) to co jej da taka formalizacja?

#zwiazki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
  • 177
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WinoGrzybowe: chill, akurat ja jestem anty śluby mocno xD
Ale nie każdy wychodzi z takiego założenia i to chyba normalne, że ludzie chcą się hajtać. Od zawsze tak było i skoro dziewczyna wyznaje takie wartości to ma prawo wymagać tego od partnera, krótka piłka.
Akurat w tej kwestii chyba nie ma kompromisów xd
  • Odpowiedz
@rybiksystemowy i o to właśnie chodzi xD, to wasze: "bo ludzie będą gadać konkubina", ale walić to, że się kochacie. To powinno być najważniejsze. Odnoszę wrażenie w tej dyskusji, że dla was jest ważna cała ta otoczka związku a nie to co powinno być najważniejsze - uczucie. I jak was tu nie mieć za materialiski ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@rybiksystemowy i ten tekst, że myślimy tylko o seksie xD to ja ci współczuję twoich partnerów, że takie zdanie sobie wyrobiłaś. Skoro nasze myślenie jak tu zarobić kasę na dom i dzieci i dawanie kobiecie możliwości szukania najdogodniejszej pracy, podczas gdy samemu facet tyra cały tydzień to dla ciebie s--s to przepraszam ( ͡º ͜ʖ͡º). Drogie panie - mniej wymagań, więcej poświęcenia.
  • Odpowiedz
@rybiksystemowy czy ja nie napisałem, że odnoszę takie wrażenie w tej dyskusji :) ? No popatrz co za dziwny zbieg okoliczności, że stereotyp się potwierdził ( ͡º ͜ʖ͡º) co do jednego masz rację całkowitą, tak można się spierać bez końca . Idę oglądać Jackiego Chana bo mi szkoda dnia. I dzięki dziewczyny, że po dłuższej dyskusji nikt mnie jeszcze nie zwyzywał, bo tak zwykle mam (
  • Odpowiedz
@WinoGrzybowe: ma prawo wyrażać swoje potrzeby i ma prawo odejść w dowolnym momencie jeżeli nie czuje się szczęśliwa. wymagać to mogą nauczyciele od uczniów.. odrobienia zadania domowego. sam napisałeś "mniej wymagań, więcej poświęceń" - to ma działać tylko w jedną stronę? ¯\_(ツ)_/¯ nie chcesz to nie musisz spełniać jej potrzeby bezpieczeństwa/komfortu, ale nie zdziw się jak kobieta zdecyduje że woli być sama i czuje się niekochana. do tego potrzebna jej
  • Odpowiedz
@szczym_do_ludzi: Ślub to nie tylko "papierek" i nie chodzi mi tu nawet o całą tę otoczkę weselną, a korzyści (a raczej brak problemów) z formalizacji związku. Zdajesz sobie sprawę jak wygląda udzielanie informacji w szpitalu w przypadku braku tego "papierka"? Że konkubina/konkubent nie mogą podejmować decyzji dot. operacji? Jak twoja partnerka będzie miała wypadek, to będziesz po jej rodziców dzwonił żeby się dowiedzieć czy dożyje następnego dnia? Albo kwesta spadku,
  • Odpowiedz
@rybiksystemowy Moim zdanien ślub to tylko minus dla faceta. Jeśli chce intercyzy przyszła żona na start już może miec focha " co nie kochasz mnie?nie ufasz mi?" Później jak małżeństwo trudniej to zakończyć jeśli żonie odbije, często też kobiety będące pewne związku bo sa juz po ślubie tyja i nie maja ochoty na s--s. Z perspektywy faceta same minusy ma małżeństwo w dzisiejszych czasach. ; ( nie dziwie sie opowi
  • Odpowiedz
@Prokurator1990:

Ale kisne z takich naukowców

No to fajnie, że Ty od razu wybrałeś studia które Ci siadły. I fajnie, że mogłeś iść na studiach zaraz po maturze. Niektórzy muszą sami zarobić na utrzymanie. On 2 lata odkładał w UK żeby mieć na czesne i nie żyć jak szczur.
@gorzka: po prostu najpierw chciał się ustatkować. Ślub to wydatki (ona chciała tradycyjne wesele itp.) A on uznał że
  • Odpowiedz
@szczym_do_ludzi: ciekawe czy chociaż z nim o oczekiwaniach porozmawiała czy tak sobie czekała na cud. Nie jest to oczywiście temat na 5 randkę, ale warto po jakimś czasie porozmawiac o tej kwestii- czy ktoś jest za ślubem czy przeciwko, a po dłuższym czasie czy jest za ślubem z nami.

Dla niektórych kobiet to level wyżej i mają prawo chcieć się tam dostać. Nie jest to 100% gwarancją sukcesu, ale gdyby
  • Odpowiedz
@WinoGrzybowe:

Z resztą nie bądźcie w gorącej wodzie kąpane drogie panie. Gromadka dzieci, dom z basenem i pies. Wszystko na raz bo jak nie to odchodzę

Chęć zaręczenia się po 7 latach(gdzie nie zaczynali mając po 15 lat) to bycie w gorącej wodzię kąpaną?
  • Odpowiedz
@Prokurator1990

Ja mam 22 lata i zmienię kierunek studiów i jak skończę je to też pewnie będę w wieku 28 lat. I co? Będę wtedy stary? Czemu ja mam się spieszyć? Człowieku, nie wiem w jakiej bajce ty żyjesz, ale znam lekarzy, którzy ledwo mają jedno lub dwoje dzieci i 29-31 lat i mieszkanie zamiast domu na przedmieściach, do którego im daleko mimo nienajgorszych zarobków. To kobiety powinny się spieszyć bo
  • Odpowiedz
@analogiczna: no on jej mówił że chce ślubu, ale nie teraz. Z tego co opowiadał to różowy ostatnio miał parcie żeby się chociaż zaręczyli. Nie wiem po co bo formalnie gowno to daje. On powiedzial ze nie bedzie ulegal presji i poszedl foch i ciche dni. On wolał to zrobić samemu, żeby potem nie było że ona coś narzuciła, ale do niej nie docierało.
  • Odpowiedz