Wpis z mikrobloga

Własnie gadałem z kumplem i #rozowypasek z nim zerwała po 7 latach związku, bo sie nie oświadczył. On jej nic nie obiecywał, po prostu stwierdziła, że skoro nie było pierścionka to on jej nie traktuje poważnie. Gość ma 28 lat, dopiero co skończył studia. Nie kumam tego, jak można skończyć związek który był całkiem udany, nie było kłótni, dramatów, nie było problemów z pieniędzmi, skoków w bok itp. tylko ze wzgledu na brak papierka? Ponoć to jej ostateczna decyzja. Jak dla mnie to jest ona niepoważna. Jeszcze zrozumiałbym jakby on pracował, a ona zajmowała się domem. Wtedy kobieta chce jakiś gwarancji, bezpieczeństwa itp. Ale gdy oboje pracują, zarabiają tak samo (tak samo c-----o swoją drogą) to co jej da taka formalizacja?

#zwiazki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
  • 177
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szczym_do_ludzi: Wcale jej się nie dziwie, 7 lat to kupa czasu, obydwoje są już dorosłymi ludźmi, on ma 28 lat (nie jej wina, że mu zeszło kilka lat za długo i dopiero studia skończył) czyli ona podobnie, od zaręczyn do ślubu to jeszcze rok lub dwa bo na wszystko trzeba czekać. I wyjdzie na to że ślub weźmie w wieku 30 lat, dzieci właściwie jedno po drugim i to jak
  • Odpowiedz
@loczyn
Lekarze w tym wieku zaczynają specjalizację albo są na jej początku. Prawnicy wyrabiają sobie nazwisko na rynku. Ktoś zmienia branżę i dopiero kończy drugie studia. Ludzie piszą doktoraty albo jadą na post-doca, a Ty XDDD kuurrrła dopiro przestał nosić tornister. Zalałeś formę, korposzczurzysz, ale jesteś, k---a, kimś. Topkek.
  • Odpowiedz
@Gaston_Godin: Widze zapiekla d--a :D
Zalac to mogli twoi rodzice, u mnie to juz byl swiadomy wybor bo juz od kilku lat jestem ustatkowany, czyli u ciebie za jakies 20 jak juz bedzie za pozno na dziecko i bedziesz siedziala z kotem.
No ale doktorat jest czyli jestes, k---a, kims. Nie to co korposzczurek* :)

*[nie pracuje w korpo ale nie rozumiem co jest zlego w pracy w korpo. Lepiej
  • Odpowiedz
Gość ma 28 lat, dopiero co skończył studia.

@kwasnydeszcz: @szczym_do_ludzi: Dłużej studiować się nie dało? Ile kierunków robił. Ja tam się jej nie dziwię xD Bo teraz kolejne lata miną nim znajdzie pracę i zacznie coś zarabiać... Jakie to były kierunki? Teraz jego 1 praca to będzie staż za 1500zł w wieku 28 LAT XD
  • Odpowiedz
@loczyn
Did you just assume my gender? Jestem niebieskim.
Nie pracujesz w korpo, ale masz pozycję menadżerską? Kierownikiem jesteś, a nie managerem.
A, lekarzem i prawnikiem również można być w korpo. Niektóre zawody wymagają na tyle specjalistycznej wiedzy, że nie da się w nich ustatkować w wieku 28 lat i, hehe, trzeba długo nosić tornister, hehe.
  • Odpowiedz
@Gaston_Godin: swoja droga chwalic sie doktoratem na polskiej uczelni to jak sie chwalic ukonczeniem ukrainskiej uczelni.
Nikt tego na swiecie nie uznaje bo to c---a warte.
  • Odpowiedz
@loczyn XDDD i Ty jesteś z czegoś dumny? Beka z Ciebie typie. Ja pochodzę z wioski cygańskiej pod Wrocławiem i u nas szybko zakłada się rodzinę, mam 24 lata i jestem już dziadkiem. W tej chwili ósmy wnuczek w drodze, a u Ciebie jak tam? Na dom zacząłem żebrać po tramwajach w wieku 4 lat, postawiłem go idąc na studia. A co do studiów - wybrałem medycynę i poszedłem na nią
  • Odpowiedz
@szczym_do_ludzi: 7 lat to już związek przechodzony. Jeśli nie było do tego momentu oświadczyn, to jak najbardziej trzeba zerwać. Chodzenie to nie jest styl życia do śmierci. Tzn może komuś to odpowiada, ale to nie ma większego sensu.
  • Odpowiedz