Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +21
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym

Minieri +104
As kier Livakovicia za faul na Lewandowskim
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja

Potrzebuje opinii kogos kto mial doczynienia z Ubuntu/Mint/Fedora na laptopie i OSX na Macbook Pro i jakie sa realne roznice w programowaniu, a konkretnie frontend (adobe, chrome, ff, safari, vagrant, docker, phpstorm, wirtualne maszyny, node.js, android studio, SSH), praca w biurze tylko, wiec nie bede nic grzebal w konfiguracji, ma po prostu dzialac
Dla mnie osobiscie Mac+OSX chyba bylby lepszym wyborem pomimo ze Apple ssie siusiaka:
+natywne safari i emulacja iOS
+pakiet Adobe i Office
-dziwna klawiatura
-usb-c
Za to Ubuntu:
+lepszy hardware za te same pieniadze, w tym laptopy hybrydowe (tablet/laptop)
+lepsze zarzadzanie paczkami
-brak Adobe i Office
-linux slabo trzyma baterie
-w miare stabilny ale roznie bywa
ISO opinie ludzi, ktorzy rzeczywiscie mieli doczynenia z tymi dwoma konfiguracjami w pracy, applowi bananowcy i linux zealots gtfo please
@Melcma: czy ja wiem, w mac os też jest spoko
nie da się ukryć że systemy okienkowe dla pinwginów są często brzydkie, a nawet jeśli system jest graficznie dopracowany, to przyjemność pracy ściągają w dół takie "alternatywy" jak LibreOffice, Gimp czy InkScape...
rzeźbię jednak głównie backend z elementami fullstacka, moim głównym narzędziem jest IDE i konsola, sam frontend u mnie sprowadza do pracy z przeglądarkowymi devtoolsami, więc wygodna konsola i "natywnie" obsługiwane SSH, permissiony i środowisko zbliżone do tego co jest po stronie serwerów
Ale dodam że docker obsysa na macu, reszta to same plusy maca