Aktywne Wpisy
WielkiNos +523
Wspaniała historia miłości polki z obcokrajowcem opowiedziana oczami jej matki. Można się wzruszyć.
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
zielonka18 +473
Szanuję Pana Krzysztofa za to, że niejednemu studentowi dupę uratował.
#heheszki #karczynski #matematyka #etrapez
#heheszki #karczynski #matematyka #etrapez
#ciekawostki #pracbaza #szkolnictwo
Co do czasu pracy i tych nieszczęsnych urlopów - realnie wolne w szkole zaczyna się koło 10-15 lipca, a kończy ok. 15-20 sierpnia. Więc te
@chudywyzyskiwacz: xD ta i to jest wazne zeby byli wykształceni
dziwniejsze jest to że wg MEN jako absolwentka kolegium nauczycielskiego nie mam przygotowania pedagogicznego.
Wut? serio? xD Przecież nkjo były po to, żeby właśnie lepiej przygotować na nauczyciela niż tych co na zwykłych uniwersytetach siedzieli. Jak dobrze, że w sumie sobie odpuściłem uczenie (też nkjo here), a przynajmniej na pełen etat. Czasami w wakacje pouczę na letnich kursach, ale to nie w Polsce, więc przynajmniej ludzkie pieniądze za to dostanę.
Komentarz usunięty przez autora
@Furion:
Nauczyciele mają do 40h tydzień pracy. "Typowi" przedmiotowcy mają 18h przy tablicy + to ile z własnej woli przygotowują się do zajęć, wypełnianie papierów, zebrania, rady pedagogiczne,
jak chcesz być pionkiem to licz się z tym, że nie zarobisz zbyt wiele
-Wielu rzeczy, które robią nauczyciele nie widać i uczniowie sobie z tego nie zdają sprawy
-Jest wielu nauczycieli, którzy pracują od gwizdka do gwizdka, ale zwiedzając placówki w Warszawie widzę, że takich jest coraz mniej - nie oceniam kwestii umiejętności przekazania wiedzy, bo mi zwyczajnie nie wypada, ale dyrektorzy wymagają coraz więcej.
biedronka to prywatna firma a szkoła to "firma" państwa
piłkarz zarabia miliony a lekarze po kilka tyś i co tu też jest jakaś niesprawiedliwość bo lekarz ratuje życie a tamten tylko kopie krowi pęcherz?