Wpis z mikrobloga

• 1372
Mój syn ma prawie dwa lata. Wie, że jak wyciągam torbę, to wyjeżdżam. Torba od rana wyciągnięta wczoraj, przed samym wyjazdem biorę do ręki i coś mi brzeczy. Patrzę, a ten brzdac schował dla mnie klocki. Najcenniejsza jego rzecz, tylko tym się w ostatnim czasie bawi.

#dzieci #chwalesie #truestory #coolstory #feels
soadfan - Mój syn ma prawie dwa lata. Wie, że jak wyciągam torbę, to wyjeżdżam. Torba...

źródło: comment_NCGjmFNWsK93aI3CSJGHYiASLST8R2aE.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@worm_nimda: nawet nie wiesz jak mi z tym jest źle. Na szczęście szkolenie się już kończy. Jeszcze w sumie 5 tygodni wyjazdów na cały tydzień.

@gunsIinger: Zestaw z kolejki, jednak autko też da radę zrobić, ogranicza nas wyobraźnia :D
  • Odpowiedz
@soadfan: Stary, nie przejmuj się. Dwulatki to dobrze się pamięta, ale z ich pamięcią na szczęście już gorzej, więc jak coś spieprzysz w wychowywaniu w tym wieku (mówię o normalnych błędach a nie jakiś patologiach), to jeszcze spokojnie do naprawy. Więc niech tęskni, a nadrobisz, jak nie będziesz olewał dzieciaka do dorosłości.
Dzieciaki to zaczynają dobrze pamiętać od mniej więcej 5 roku życia. Wcześniej to najważniejsza jest pomoc żonie i
  • Odpowiedz
@worm_nimda: wiem, jednak teraz jest ten okres gdy sam zaczął chłonąć jak gąbka wszystko dookoła. Ten okres jest po prostu fajny. Nie ważne, że nie będzie tego pamiętał. Ważne jest tu i teraz. To jak próbuje się wysłowić mimo, że mówić jeszcze nie potrafi. Te jego sentencje, jakby składał całe zdania. Mnie samemu jest teraz zwyczajnie smutno.
  • Odpowiedz
@soadfan:

wiem, jednak teraz jest ten okres gdy sam zaczął chłonąć jak gąbka wszystko dookoła. Ten okres jest po prostu fajny.

On jest rewelacyjny - ale szczególnie dla rodziców. :)
Dla dziecka jest oczywiście bardzo ważny i są sprawy, których dziecko musi się nauczyć w tym wieku, ale jak widzę rodziców, którzy "rozwijają" swoje dzieci, zapisując je w tym wieku na angielski, bo "dziecko jest chłonne jak gąbka" to mnie pusty
  • Odpowiedz