Ile? To nie żart. Polak pokazał, ile kosztuje pizza we Włoszech

"Zamawiając pizzę w Polsce, czuję się oszukiwany przez restauratorów". Capricciosa 9,50 euro (około 41 zł), Diavola, Carbonara 8 euro (około 34 zł), 4 stagioni 9,50 euro (około 41 zł). Najbogatszą propozycją jest pizza Aris - 13 euro (około 56 zł)

- #
- #
- #
- #
- 755
- Odpowiedz
Komentarze (755)
najlepsze
podobnie zreszta jak kebap
jeszcze rozumiem ludzi którzy wykładają za jakieś evo, czy inne auto kultowe którego cena będzie rosnąć, ale e61 w gnoju po kilku modach? nieeeeeeeeee
I dodaj, że ta kawa smakuje kawą!
Nie wiem dlaczego w byle barze przydrożnym we Włoszech espresso za euraka jest po prostu pyszne i aromatyczne.
W Polsce pizza to mistycyzm, kontakt z najwyższym bytem, przygoda. To musi kosztować
Mimo że dzisiaj pizza zalicza się do jednej z najpopularniejszych potraw globu, w przeszłości spożywali ją głównie ubodzy mieszkańcy Neapolu. W pierwotnej wersji miała postać zwykłego placka z mąki i wody. Nosiła wtedy nazwę „picea”, co oznaczało właśnie placek z wody, mąki oraz drożdży. Proste danie, którym neapolitańscy biedacy napełniali brzuchy, zmieniło się nie do poznania w momencie, gdy do Włoch dotarły pomidory.
Zapłaciłem 8 euro rok temu za to pyszne cudo na samym szczycie San Marino w najbardziej turystycznym miejscu w kraju.
W Wenecji margaritha kosztowała 6 euro, bardzo smaczna.
źródło: IMG_2339
Pobierzźródło: IMG_4104
PobierzTrudno znaleźć coś poniżej 30 zł.
I tu mała uwaga: czy na prawdę myślicie, że gastronomia stosuje dobre składniki? Za każdym gotującym, stoi pieprzony właściciel lokalu lub manager i mówi mu "co tak dużo / co za drogi składniki /
źródło: Przechwytywanie
Pobierzźródło: 1000054582
Pobierzźródło: temp_file836942877669407464
Pobierz@julian993: jest praktycznie w każdej pizzeri, w dodatku często dodają świeżego ananasa, a nie takiego z puszki.
Baa z innych ciekawych, które tam widziałem, to pizza z nutellą i bananami, choć na taką nie skusiłbym się
źródło: tifosi
Pobierz