Wpis z mikrobloga

#intel #microsoft #fallcreatorsupdate #komputery #wtf
Jakiś czas temu asystentem przyspieszyłem fall creators update, stwierdziłem że coś mi się FPS nie zgadzał no to wróciłem z 1709 do 1703 teraz w związku z intelową sraczką ponownie asystent i myk na 1709 i jeszcze zanim dościągałem łatkę bezpieczeństwa zajrzałem do menedżera zadań, a tam przekłamuje mi częstotliwość zegara w górę nawet o 300 MHz powyżej max turbo. Co te śmieszki z microsoftu? Jakby co to afterburner też pokazuje normalne zegary, ewidentnie kwestia windy.
genesis2303 - #intel #microsoft #fallcreatorsupdate #komputery #wtf
Jakiś czas temu ...

źródło: comment_ZOWU8qr5UW2aKLrUjM2B3OPlkMqPbyTk.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@crazy_wolf: a no i mam pewne podejrzenia dlaczego może tak być, płytę mam msi h77ma-g43 a ta jest ustawiona w tryb OC Genie II i tak też była podczas instalacji, tryb pozwala na bardzo lekkie oc podstawowego zegara i obecnie na cpuz jak patrzę zegar fruwa między 3500 a 3700 do tego ładnych kilka opcji w windzie zmieniałem już tyle razy że nie pamiętam więc może w końcu ruszyłem coś
  • Odpowiedz
@genesis2303: Jeju, i też masz płytę MSI :S Ja mam B75A-G43. Weź tam popatrz czy nie masz na stronie wsparcia aktualizacji firmware-u Intel ME, bo tam też niezłe błędy bezpieczeństwa były. U mnie w Other-drivers jest.
  • Odpowiedz
@genesis2303: No trudno. Ale z drugiej strony, nie ma się co przejmować. I tak za niedługo trzeba będzie nową płytę z prockiem. Bo u mnie nie ma bezpośredniej szyny do SSD, a jednak SATA spowalnia jako interfejs. Ale to za jakiś czas.
  • Odpowiedz