Aktywne Wpisy

blackbird +393
nigdy tutaj nie prosiłem nikogo o pomoc, a nawet starałem sie dbac o swoją anonimowość, ale w niedzielę Akin spadając z 6go piętra połamał straszliwie łapki, nie jestem w zbyt dobrej sytuacji ani materialnej ani finansowej juz o psychcicznej nie wspominając, ale prosze Was o pomoc, pomoc dla Akina, jest w dośc złym stanie, mam nadzieję że z tego wyjdzie, po covidzie okropnie zdziadzialem, stalem sie strasznym no-lifem, i Akin (oprocz jego
źródło: akin20250513_152608.464
Pobierz
Basti91 +41
źródło: 1000032246
Pobierz

Próbowałem dziś rano odebrać LRPT z rosyjskiego satelity meteorologicznego Meteor-M2.
Niestety zły kabel, słaba antena, brak wzmacniacza niskoszumowego i słaby przelot (maksymalny kąt uniesienia satelity <40*) spowodowały, że nie była to próba zbyt udana, no ale spróbowałem i tak, bo dziś nigdzie odpowiedniego kabla i złącz nie kupię, żeby zbudować lepszą antenę... ale jutro... jutro może być lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dołączam to co dziś rano udało mi się odebrać (ciężko to nazwać jednak odbiorem, bo z 15 minutowego przelotu, odebrałem mniej niż minutę poprawnie).
Przedsmak tego co można tym razem cyfrowo odebrać poniżej (to ten z dzisiejszego poranka).
#chwalesie #rtlsdr #noaa #meteo #meteorm #sdr #elektronika #elektronikadiy może kogoś z #programowanie zainteresuje
źródło: comment_2UXChbPCAYaVZU9rHYcoROoBkHh1rl0T.jpg
Pobierz