Wpis z mikrobloga

dlaczego polacy mają w swojej kuchni jakieś tłuste, oślizgłe i obleśne żarcie, na palcach jednej ręki można wymienić smaczne i estetyczne potrawy, a reszta to jakieś nóżki w galarecie, flaczki, głowizna, bigosik #!$%@?, słonina, salceson, szynkówka, śledzie, mógłbym wymieniać dalej, ale boje się że się zrzygam

a tacy włosi, to na co nie spojrzysz, to chcesz to jeść

o #!$%@? tu chodzi xD

#kuchnia #kulinaria #krzysztofszufla
  • 134
A odnośnie obleśnego jedzenia to nasze flaczki czy słonina nawet nie maja szans w starciu z Surströmming czy Hákarl


@iron_fox2: Jadłem Surströmming i takie złe nie było jako to przedstawiają. Z cebulką i korniszonem byłoby całkiem niezłe.
@zwei: Wymieniasz samą paszę dla plebsu i dziwisz się, że chce się rzygać od samego wymieniania. Polska kuchnia to przede wszystkim zajebiste mięsa (dziczyzna!). Fakt, nie jaram się kuchnią polską, tak jak przywołaną przez Ciebie kuchnią włoską, ale to już kwestia gustu. Natomiast pisanie, że polska kuchnia jest #!$%@? to albo ignorancja albo marny bait.
@zwei: Nie żeby coś, ale każde z tych dań da się przyrządzić tak że nie będzie ani tłuste, ani oślizgłe ani obleśne. Jaki każde wykwintne danie można przyrządzić w sposób obrzydliwy. To świadczy tylko o podejściu kucharza do dania.

@zwei: barszcz biały z grzybami podany z ziemniakami pokrojonymi ze skwarkami (słonina i boczek), barszcz czerwony z uszkami, pierogi ruskie, później z kapustą, później rybki smażone i pieczone do wyboru... godzinę później cos na slodko, najlepiej placek rafaello z dużą dawką adwokatu.