Wpis z mikrobloga

Moje krótkie przemyślenie na temat fanatyka.
Operatorsko, montażowo i ogólnie technicznie fajnie. Aktorsko też dobrze, ale mam zarzuty do całości filmu.
To nie film na jaki ludzie czekali. Reżyser chyba się pogubił. Nie dostrzegł specyficznego rytmu oryginalnego tekstu który powoduje, że jest on zabawny. Zrobił z tego dramat.
Jak dla mnie cały ten film wygląda jak praca studenta na zaliczenie który chce zabłysnąć przez komisją a nie koniecznie chodziło o dobry film i oddanie ducha oryginału. Nie byłoby w tym nic złego gdyby nie sfinansował tego za pieniądze głównie fanów pasty a tak wygląda na to, że postanowiono sobie otworzyć drzwi do świata filmu za cudze pieniądze.
#fanatyk #opinia
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moje krótkie przemyślenie na temat fanatyka.

Operatorsko, montażowo i ogólnie technicznie fajnie. Aktorsko też dobrze, ale mam zarzuty do całości filmu.
To nie film na jaki ludzie czekali. Reżyser chyba się pogubił. Nie dostrzegł specyficznego rytmu oryginalnego tekstu który powoduje, że jest on zabawny. Zrobił z tego dramat.
Jak dla mnie cały ten film wygląda jak praca studenta na zaliczenie który chce zabłysnąć przez komisją a nie koniecznie chodziło o dobry film
  • Odpowiedz
@Niestabilny: dobry Youtuber zrobiłby to 10x taniej i przynajmniej nie wyszedłby z tego dramat pokroju filmów Smarzowskiego ale jak widać w tym kraju inaczej by się nie sprzedało, skok na kasę i przerost formy nad treścią 4/10 za grę aktorską, dobranoc.
  • Odpowiedz
@mojwa: 2 najgorsze Polskie filmy Dzień Swira i Szamanka psedo ,,ynteligentne" badziewie które urosło do miana filmów kultowych zresztą jak duża częśc polskich filmów.
  • Odpowiedz