Aktywne Wpisy

MonazoPL +303
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
1-1-1-1 +214
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ktos moze mi wytlumaczyc czym spowodowana jest taka cena? przeciez to jest doslownie woda, maka, sos pomidorowy i troche mozzarelli
#pizza #wroclaw #gastronomia
źródło: 467471826_1513097126062653_2798682597652258021_n
Pobierz@scorp_gfx: zachłannością, kropka. Chcą, żebyś doszedł do wniosku, że inne = droższe się bardziej opłacają xD
@pekak: To se wyobraz jakie bylo moje zdziwienie jak bedac niedawno w neapolu margarita w dosc znanej pizzerii (dokladnie w tej gdzie wymyslono margarite) byla po 10E. A jakas pizza z dodatkami to ok 12E. Mamy w polsce neapol :)
Tylko co to zmienia? Cos mi sie wydaje ze koszt prowadzenia pizzerii w neapolu moze byc ciut wiekszy niz w pl. A finalna cena ta sama :D
https://maps.app.goo.gl/DUJpVMaK7z9etNva8 lokalizacja nieopodal (500m) scislego centrum, aczkolwiek pizzeria typowo nastawiona na lokalesów
źródło: 1000037232
Pobierzźródło: 1000037234
Pobierz@scorp_gfx: a ja myślę, że to co wymieniłeś to jest ułamek kosztów w które wchodzą jeszcze takie rzeczy jak opłata za wynajem lokalu, media (prąd, woda, gaz, śmieci), urządzenie i wyposażenie sali oraz kuchni, zatrudnienie pracowników (od kucharza po kelnerów), koszty transportu/dostaw składników, podatki, vaty, być może jest to cena z dostawą także paliwo + opakowanie na wynos i
Żart.
@gorzki99: Neapol to biedne południe, z Mediolanem trzeba by porównać ( ͡° ͜ʖ ͡°)