Wpis z mikrobloga

@Shatter: Czyli jeżeli wiara innych ludzi ma wpływ na mnie np ograniczenie dostępu antykoncepcji, krzyże w miejscach publicznych, marnowanie czasu na modlitwy w sejmie o deszcz to mam siedzieć cicho? A jak zaprotestuje to jestem gimboateista? No nieźle to sobie wymyślili.
  • Odpowiedz
Nie wiem jaką antykoncepcję ogranicza ci Kościół, mi w sumie żadnej xD

@Shatter: Prokościelni politycy, modlący się tak gorliwie ostatnio u Rydzyka, wprowadziły np tabletkę "dzień po" na receptę. Jak nic jest to ułatwianie dostępu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jaki wpływ ma na ciebie krzyż w miejscu
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: Bo większość wpisów ateuszy to gadanie o tym jacy to oni nie są oświeceni, bo nie wierzą, a wierzący (a w szczególności chrześcijanie) to ciemnogród.

I za każdym razem - "hurr durr nie ma dowodów, daj mi dowody"

Jedno wielkie zbiorowisko lizania się po przyrodzeniu.
  • Odpowiedz
Jak wygląda to owe kopanie po ryju? Przychodzi ksiądz i kopie cie czy może jakieś mohery cie szkalują?

@Satan696: Coś w tym stylu. Np teściowa strasząca mi syna, że przez tatę pójdzie do piekła.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: To problem twojej rodziny/wioski a zachowujesz się jakby codziennie papaj nawiedzał albo był gimnazjalistom. Sam w gimbie chodziłem na religię i bawiłem się w "oranie" ksiedza, tak długo aż nie zaczął puszczać filmy i objadać się czekoladom co zajęcia. Szczerze to powiem że nic nie zmieniło w kogoś życiu poza karynom która poczuła że ona tez może szkalować księdza. Durne zabawy dla gburów i durniów którzy lubią marnować czas
  • Odpowiedz
@lyberumweto: Hehe, twardziel w internecie, gdzie katolom można dowalić. Podyskutuj o tym w realu z muslimem, wtedy możesz powiedzieć jak kolega że dajesz się kopać po ryju... Twardziele internetowi...
  • Odpowiedz
Koniec dobrego. Od dzisiaj w każdym katolickim wpisie dodaje komentarz "ale taguj #gimbokatolicyzm"

@lakukaracza_: Jakby gimboateusze nie wołali do swoich wpisów tagami dla wiernych (mikromodlitwa i mirkomodlitwa), by zbierać atencję i robić gównoburzę to nie byłoby takiego problemu.

Jakoś nie mam w zwyczaju wpisywać niewłaściwych tagów tylko dla zrobienia inby, ale gimboateista wręcz MUSI dodać tagi dla wierzących, bo bez tego nie ma #bekazkatoli,
  • Odpowiedz