Aktywne Wpisy
Zupa-jeza +223
Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkowane. Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało. C--j tam, że 2tys zginie, 10tys zostanie rannych i 100tys postronnych osób będzie miało traumy do końca życia. Prawo do mojego z--------u jest najważniejsze. Gdybyśmy wszyscy mieli taki mental to dalej byśmy siedzieli w pubie w oparach dymu i śmierdzieli
nie_odpisuj +1
Dajcie mi jakąś randomową (bardzo) dobrą radę. Obojętnie jaką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
1. Przeciętnemu człowiekowi jest o 12% gorzej niż w 1989 roku.
2. Siła gospodarcza kraju. W 2014 wynosiła 40% poziomu USA. Musimy odjąć na pewno dziesięć procent z powodu udziału zagranicznych korporacji. Zatem 36%. W gospodarce kapitalistycznej inwestycje trafiają tam, gdzie są największe zyski. Socjalistyczna tak kieruje produkcją, żeby zaspokoić potrzeby ludzi. Uwzględniając zmianę koszyka otrzymujemy 32% w 2014 r.
W 1978r. 46%.
Dla porównania w II RP, licząc metodą dla II RP, uzyskujemy 32%. Znaczy to , że po 25 latach "wolności" klepiemy taką samą biedę jak w słynnej z tego II RP.
#korwin #jkm #libertarianizm #liberalizm #komunizm #ekonomia #gospodarka #historia #4konserwy #bekazlewactwa #neuropa
K---a, co za bzdury.
Tak cudownie zaspokajano potrzeby ludzi że nie było papieru toaletowego. Radzę przestać pisać bzdury w internecie.
Średnia emerytura i renta netto w 1985 r. w cenach z 2017