Wpis z mikrobloga

Porażka transformacji

1. Przeciętnemu człowiekowi jest o 12% gorzej niż w 1989 roku.

2. Siła gospodarcza kraju. W 2014 wynosiła 40% poziomu USA. Musimy odjąć na pewno dziesięć procent z powodu udziału zagranicznych korporacji. Zatem 36%. W gospodarce kapitalistycznej inwestycje trafiają tam, gdzie są największe zyski. Socjalistyczna tak kieruje produkcją, żeby zaspokoić potrzeby ludzi. Uwzględniając zmianę koszyka otrzymujemy 32% w 2014 r.

W 1978r. 46%.

Dla porównania w II RP, licząc metodą dla II RP, uzyskujemy 32%. Znaczy to , że po 25 latach "wolności" klepiemy taką samą biedę jak w słynnej z tego II RP.

#korwin #jkm #libertarianizm #liberalizm #komunizm #ekonomia #gospodarka #historia #4konserwy #bekazlewactwa #neuropa
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RedRight: Ja też uważam, że stojąc kilka godzin za szynką mnie uszczęśliwi i to ta socjalistyczna gospodarka zaspokoiłaby moją potrzebę stania w kolejkach, bo nic nie było.
K---a, co za bzdury.
  • Odpowiedz
@RedRight:

Socjalistyczna tak kieruje produkcją, żeby zaspokoić potrzeby ludzi

Tak cudownie zaspokajano potrzeby ludzi że nie było papieru toaletowego. Radzę przestać pisać bzdury w internecie.
  • Odpowiedz
@RedRight: gorzej jest tym, którzy mentalnie nie wyrośli z komuny, takie sieroty po PRL to nigdy nie dotrą do stanu, gdzie im dobrze bo nie umieją same dbać o siebie, nie mają żadnych ambicji i marzeń, za to oczekują że państwo im wszystko da na tacy, do 2015 udało się nie stworzyć takiej sytuacji, że istniała duża grupa społeczna uzależniona od transferów socjalnych, niestety prolska rewolta wszystko zniszczyła
  • Odpowiedz