Aktywne Wpisy

nieocenzurowany88 +171
Wypadek z wczoraj w miejscowości Ługwałd. Dwie osoby z czterech podróżujących nie żyją, reszta w szpitalu. Na uwagę zasługuje fachowość udzielonej pomocy przez nagrywającego
#polskiedrogi #wypadek
#polskiedrogi #wypadek

A330 +206

1. Jak odbić lustrzenie/poziomo kolejność komórek w wierszu?
2. Jak zapętlić wykonanie makra do np. 3x zamiast wciskać klawisz skrótu 3x lub powielać kod nx gdy jest więcej danych?
Ad 1. Utworzyć tablicę o rozmiarze 1 do x gdzie x to liczba komórek w wierszu. W pętli uzupełnić tablicę, potem wkleić na miejsce wiersza.
Ad 2. Przed makrem wystarczy dodać pętle for i=1 to 3
Jest jakiś klawisz w excelu prosta opcja, która po prostu odbija lustrzanie kolejność zaznaczonych komórek?
@leszkuuu: Ok, dzięki za 'ba' bez 'v'. ; ) Założyłeś, że znam vba.
znalazłem na wiki w pierwszym przykładzie:
Sub proba()
Dim i As Integer' deklaracja zmiennej - nie
Albo użyj takiej formuły (jeśli dane do odwrócenia masz w zakresie A1:J1, wprowadź ją w A2:J2):
=INDEKS($A$1:$J$1;1;NR.KOLUMNY($J$1)-NR.KOLUMNY()+1)Z pętlą sobie poradziłeś?
Public Sub lustrzaneOdbicie()
On Error Resume Next
Dim sel As Range: Set sel = selection
Dim selArr As Variant: selArr
Pierwsza opcja z transpozycją też dobra w pojedynczych przypadkach, a przy powtarzalnych danych w stałym miejscu lub przemieszczane np. wstawianiem wierszy na listą wierszy to bym użył makra.
Albo np. brak chyba możliwości rozszerzenia formuły, która zaznacza liczby
Temat z kolorowaniem musisz mi rozrysować, bo nic nie zrozumiałem :)
Dzięki ponownie.
Co do kolorowania to chodzi o lotka to generuję mapę/tablicę pod liczbami i są na niej zaznaczane liczby, które wypadły w następnym losowaniu (niebieskie tło). Chciałem zaznaczyć także z różnicą +/-
źródło: comment_6CatxlgDEVrxGti2UV2y9TzxKd3VRjgi.jpg
Pobierz