Wpis z mikrobloga

@sebeq77: Pauper to eternal format czyli nie ma rotacji, powinieneś więc spojrzeć na starsze karty, na przykład Open Fire jest beznadziejny w porównaniu do Lighting Bolta, ten sam efekt 2 many mniej.Według mnie nie ma co się pchać w 3 kolory w pauperze, szczególnie jak nie używasz non-basic landów, chociażby guild gate'y byłby by spoko. Według mnie powinieneś odpuścić biały i zrobić z tego Izzet Counter-Burn, który by się wpisywał w
@Rak_Codzienny: No właśnie Lighting Bolta nie mam, a na pewno by się tu przydał. We wcześniejszej wersji miałem tu stworki z prowessem, ale stwierdziłem, że postrzelam sobie z bezpiecznej odległości.

@kageno: nie za bardzo wiem co masz na myśli "Izzet Counter-Burn"?
Trzeci kolory dodałem do łatania ran. Założyłem, że pierwsze tury mogą być dla mnie nieciekawe i będę potrzebował odrobić trochę życia, dlatego God-Pharaoh's Faithful + Basilica Guards. A skoro
Trzeci kolory dodałem do łatania ran.

@sebeq77: To jest błąd nowych gracze, życie to zasób taki sam jak karty w ręku czy mana, dopóki twój przeciwnik nie jest Cie wstanie zabić w następnej turze nie martw się o nie.

nie za bardzo wiem co masz na myśli "Izzet Counter-Burn"?

@sebeq77: Izzet (Gildia z Ravnici reprezentująca kolor czerwony i niebieski) Counter-Burn to bardzo prosty deck który polega na kontrowaniu kart przeciwnika