Wpis z mikrobloga

Mamy to! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Napisy do The Grand S02E01 "The Wait is Over"
link bezpośredni
opensubtitles.org

Wielkie podziękowania dla starych członków #gtnapisy
@Fempter @orlando74
oraz nowych członków @PunIntended @maslok_maslana @vargemp
Ja starałem się wszystkim dyrygować i przy pomocy kolegi (spoza wypoku) pod pseudonimem Diego, dokonać korekty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mamy nadzieję, że wszystko jest spoko, w razie czego - wiecie gdzie nas znaleźć :)
Miłego oglądania!

#gtnapisy #thegrandtour #napisy
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jablkabanany Pobrałem odcinek.
Znalazłem przypadkowe napisy do niego w necie.
Obejrzałem odcinek.
Na końcu pojawia się notka, że napisy są z wypoku.
Wchodzę na wypok w tag podany na końcu odcinka.
I moim oczom ukazujesz się ty jako głównodowodzący.
Szanuje!
  • Odpowiedz
@jablkabanany: Odpaliłem z ciekawości te napisy. Serio tłumaczycie wszystkie "ah" i "oh" ( ͡° ʖ̯ ͡°).
A po tym już mi się dalej nie chciało sprawdzać: " który ma silnik benzynowy i ze względu na to jest ze stron starożytnej historii."
  • Odpowiedz
  • 0
@Euphor oczekujesz profesjonalnego, w 100% idealnego tłumaczenia, za które normalny tłumacz zgarnia kasę i na którego przygotowanie ma odpowiednią ilość czasu przed premierą od grupki fanów - amatorów, którzy za darmo, w swoim wolnym czasie chcą ułatwić innym oglądanie?
Bardzo mi przykro, że Cię zawiedliśmy kolego, za tydzień postaramy się bardziej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@jablkabanany: W przypadku tłumaczeń "fanowskich" czy "amatorskich", głównym problemem jest brak zrozumienia tego co jest mówione w oryginale, kolejnym zaś jest problem z poprawnym wyrażeniem myśli przez osobę tłumaczącą. Potem wychodzą takie kwiatki jak to przytoczone przeze mnie zdanie.

Starajcie się, a jak chcecie wiedzieć jak podejść do tego profesjonalnie i zapewnić jakość to możecie mnie zapytać ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Euphor: zawsze możesz zaoferować swój wkład w korektę napisów ( ͡º ͜ʖ͡º) czasem jest ciężko znaleźć sens zdania czy poprawnie przetłumaczyć na nasze, więc jeśli masz w tym jakieś rozeznanie i umiesz to dobrze zrobić to zapraszamy do naszego grona, profesjonalna pomoc przyda nam się tym bardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz