Wpis z mikrobloga

#silownia #mikrokoksy Od 2,5 miesiące cisnę FBW ( bardzo podobne do fbw Sakera, tylko zestaw B trochę zmieniony ) i zatrzymałem się w przysiadzie... Wszystko inne idzie elegancko w górę, a tu chyba od 3 tygodni nie mogę nic dołożyć... Robię 5x5, może zmniejszyć ciężar i lecieć np. 4x8 i zobaczyć jak to wyjdzie? Pomimo bardzo fajnych efektów, ten przysiad cholernie mi psuje humor.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tlusty_bic: @KoldiuszCaesar: robię z pauzą w rozgrzewkowych seriach, w głównych seriach, gdzie jest +10/15kg ( do ostatniej rozgrzewkowej ) już robię bez pauzy. Może i faktycznie spróbuję tylko z pauzą robić. Czyli 5x5 nie zmieniać?

@Farfoo11: maksa w serii 5x75kg robiłem, ale już ciężko szło, więc mogę powiedzieć, że 5x72,5. Tu może być problem, że szedłem od gołej sztangi beż żadnego zaplanowanego deload'a.
  • Odpowiedz
@ChoNoTu: No od jakiegoś czasu poniżej 1,5h nie udaje mi się zejść. Nie czuję się też nadmiernie zmęczony, jeśli nie robię ciągów. Po martwym, czyli co drugi trening, jestem totalnie wypompowany.
  • Odpowiedz
@mx_adam: Bez stresu, to taka przenośnia ( ͡° ͜ʖ ͡°). Bardziej chodziło mi o to, ze dosyć szybko skonczył CI sie progres. Mozesz sprobować jeszcze wzmocnić czwórki, gore pleców i brzuch frontami, mi to pomogło dorzucic prawie 10 kg w back squat niegdyś. Ewentualnie po prostu odpuść jeden trening siadów, potem zjedź w dół o ~10% tego co teraz bierzesz i powoli dokładaj.
  • Odpowiedz