Aktywne Wpisy
Ten_spod_piatego +275
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

JanDzbanPL +740
Brak wolnych terminów na wynajem jachtu na który dostał dotację. Chyba dobry biznes ( ͡° ͜ʖ ͡°) #kpo
źródło: 1000018200
Pobierz

źródło: comment_BG793fK3lkEyTBpWjr6oDAasLVd2nJHC.jpg
PobierzTylko w moim zamyśle to miało przypominać o długo terminowych celach i krokach do ich osiągnięcia. W myśl zasady, że marzeń się nie realizuje tylko plany, krok po kroku.
Kilka odnóg takich kamieni milowych i na około nich kroki jakie trzeba podjąć. Np zamieszkanie w jednym z krajów nad morzem karaibskim najpewniej na Kostaryce - bo tam są leniwce.
Moja pani mi nie pozwolila
K---a czy mozna byc wieksza p---a spod pantofla?
Ja chcialem ale moja pani mi nie pozwolila hlip hlip plaku plaku w kaciku.
Chcialbym zamieszkac daleko i nauczyc sie hiszpanskiego ale moja Pani mi nie pozwolila wiec uszy po sobie i morda w kubel
@poszlo_wyszlo
:D
nazwij kogoś k---ą, p---ą, s---------ą - no one bats an eye.
Nazwij kogoś Panią
Łaaaaaa TRIGGERED KUURRRWSAAAAAAAAA
Doszło trochę wpisów dlatego będę robić wpis z aktualizacją. Wołać?
Ewentualnie jej rycerzem( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_1vv1h4LliUZ7wddfh1ujy3ukfPIKF38G.jpg
Pobierz