Wpis z mikrobloga

Całkiem niedawno, bo trzy tygodnie temu, urodziłam trzecie dziecko. I nie mogę się nim nacieszyć. Wiem już doskonale, jak błyskawicznie dzieci rosną i jak szybko przemija ten okres niemowlęcy, który jest taki niesamowity. I patrzę na tego szkraba i trochę mi smutno, że jeszcze troszkę, a skończy się ten czas, który teraz mamy.

Nawet jak budzi mnie po raz kolejny w środku nocy, nawet jak jestem zła z tego powodu, to wystarczy, że przytulę się do tego miękkiego policzka i po prostu nie mogę się od niego "odkleić". Chcę chłonąć te momenty. Bo dzieci naprawdę rosną w mgnieniu oka i wiele rzeczy szybko się zmienia.

Dopiero teraz to zauważyłam ;)

#dzieci #przemyslenia #rodzina #oswiadczenie
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@agaja kumam, ale powiem Ci ze bardziej mnie interesuje sam moment przejscia miedzy "nie chce" do "chce". Jakie to wczesniejsze "nie chce" bylo ze sie zmienilo. Przykladowo, ja "nie chce" emigrowac do Afryki, ale jakbym z kims bliskim mial szanse, z dobra dograna praca, w bezpieczne miejsce to czemu nie, a "nie chce" odnosnie relacji homoseksualnych to takie twarde "nie" niezaleznie z czym by sie to laczylo ( ͡° ͜
  • Odpowiedz